HEESEN

Superjacht Sparta tijdelijk een kopje kleiner

Superjacht Sparta, gebouwd bij Heesen Yachts in Oss, is afgelopen week een kopje kleiner gemaakt. Deze operatie, uitgevoerd door Van der Wees in Dordrecht, was nodig om de Sparta terug te kunnen varen naar de moederwerf in Oss.

Superjacht Sparta wordt een kopje kleiner gemaakt Foto's Ries van Wendel de Joode

Vanwege de beperkte doorvaarhoogte moest daarom eerst de mast worden gedemonteerd. In de wereld van de superjachten betekent mast het bovenste dekdeel waarop radars en antennes zijn geplaatst. Heesen voorziet de Sparta van de laatste puntjes op de i sinds de oplevering in augustus 2023. Na deze werkzaamheden wordt het superjacht in Dordrecht weer herenigd met zijn mast.

Over Sparta

De Sparta is voortgekomen uit Project Avanti, een concept dat Heesen samen met Winch Design presenteerde op de Monaco Yacht Show in 2018. Talsma Shipyards in Franeker begon in 2020 aan de bouw van de casco voor het superjacht. Dat werd in 2021 te water gelaten en naar Oss gesleept.

Tekst gaat verder onder de foto

De Sparta is voortgekomen uit Project Avanti, een concept dat Heesen samen met Winch Design presenteerde op de Monaco Yacht Show in 2018.

De Sparta is 67 meter lang, 11,50 meter breed en steekt ongeveer 3,60 meter. Met een drinkwatertank van 25 kuub en een brandstoftank 140 kuub heeft het jacht een trans-Atlantische actieradius van 4500 zeemijl bij een kruissnelheid van 12 knopen. Het superjacht beschikt over twee MTU 12V4000 M65R dieselmotoren, die haar een topsnelheid geven van 16 knopen.

Superjacht Sparta tijdelijk een kopje kleiner | Schuttevaer.nl
HEESEN

Superjacht Sparta tijdelijk een kopje kleiner

Superjacht Sparta, gebouwd bij Heesen Yachts in Oss, is afgelopen week een kopje kleiner gemaakt. Deze operatie, uitgevoerd door Van der Wees in Dordrecht, was nodig om de Sparta terug te kunnen varen naar de moederwerf in Oss.

Superjacht Sparta wordt een kopje kleiner gemaakt Foto's Ries van Wendel de Joode

Vanwege de beperkte doorvaarhoogte moest daarom eerst de mast worden gedemonteerd. In de wereld van de superjachten betekent mast het bovenste dekdeel waarop radars en antennes zijn geplaatst. Heesen voorziet de Sparta van de laatste puntjes op de i sinds de oplevering in augustus 2023. Na deze werkzaamheden wordt het superjacht in Dordrecht weer herenigd met zijn mast.

Over Sparta

De Sparta is voortgekomen uit Project Avanti, een concept dat Heesen samen met Winch Design presenteerde op de Monaco Yacht Show in 2018. Talsma Shipyards in Franeker begon in 2020 aan de bouw van de casco voor het superjacht. Dat werd in 2021 te water gelaten en naar Oss gesleept.

Tekst gaat verder onder de foto

De Sparta is voortgekomen uit Project Avanti, een concept dat Heesen samen met Winch Design presenteerde op de Monaco Yacht Show in 2018.

De Sparta is 67 meter lang, 11,50 meter breed en steekt ongeveer 3,60 meter. Met een drinkwatertank van 25 kuub en een brandstoftank 140 kuub heeft het jacht een trans-Atlantische actieradius van 4500 zeemijl bij een kruissnelheid van 12 knopen. Het superjacht beschikt over twee MTU 12V4000 M65R dieselmotoren, die haar een topsnelheid geven van 16 knopen.