IFKS trotseert de crisis

Grote investeringen zijn door de meeste IFKS’ers in de aanloop naar het skûtsjesilen niet meer gedaan. De crisis slaat ook toe in deze vloot, waar veel ondernemers orders, klanten en omzetten zien teruglopen. Toch houden ze vol.

IFKS trotseert de crisis (4)

Dé verrassing van het voorseizoen was Jelle Talsma, in een paar jaar uitgegroeid tot de drukste scheepsbouwer van het Noorden. Hij nam drie jaar geleden ‘De Jonge Jan’ over van Merward Syperda, werd in 2007 kampioen in de C-klasse, vorig jaar bij de B’s en doet nu mee in de kampioensklasse A-groot. Hij won de proloog op 13 juni op de Burgumer Mar, deed het uitstekend bij Lemmer Ahoy en hoort nu zomaar bij de favorieten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

IFKS trotseert de crisis | Schuttevaer.nl

IFKS trotseert de crisis

Grote investeringen zijn door de meeste IFKS’ers in de aanloop naar het skûtsjesilen niet meer gedaan. De crisis slaat ook toe in deze vloot, waar veel ondernemers orders, klanten en omzetten zien teruglopen. Toch houden ze vol.

IFKS trotseert de crisis (4)

Dé verrassing van het voorseizoen was Jelle Talsma, in een paar jaar uitgegroeid tot de drukste scheepsbouwer van het Noorden. Hij nam drie jaar geleden ‘De Jonge Jan’ over van Merward Syperda, werd in 2007 kampioen in de C-klasse, vorig jaar bij de B’s en doet nu mee in de kampioensklasse A-groot. Hij won de proloog op 13 juni op de Burgumer Mar, deed het uitstekend bij Lemmer Ahoy en hoort nu zomaar bij de favorieten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer