Beunschip Argus ramt jachtsteiger

De 48-jarige schipper van het zandschip Argus (1800 ton) heeft in de nacht van maandag op dinsdag een steiger van de Zeil- en Motorbootvereniging Jason in de Arnhemse Malburgerhaven aangevaren. Daarbij raakten negen jachten beschadigd. Drie jachten moeten als verloren worden beschouwd.

Beunschip Argus ramt jachtsteiger

De met zand geladen Argus was afvarig en wilde de Malburgerhaven indraaien. Daar ging het mis. De waterpolitie vermoedt dat de automatische piloot nog stond ingeschakeld, waardoor de schipper onvoldoende controle had over het schip en de steiger ramde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Beunschip Argus ramt jachtsteiger | Schuttevaer.nl

Beunschip Argus ramt jachtsteiger

De 48-jarige schipper van het zandschip Argus (1800 ton) heeft in de nacht van maandag op dinsdag een steiger van de Zeil- en Motorbootvereniging Jason in de Arnhemse Malburgerhaven aangevaren. Daarbij raakten negen jachten beschadigd. Drie jachten moeten als verloren worden beschouwd.

Beunschip Argus ramt jachtsteiger

De met zand geladen Argus was afvarig en wilde de Malburgerhaven indraaien. Daar ging het mis. De waterpolitie vermoedt dat de automatische piloot nog stond ingeschakeld, waardoor de schipper onvoldoende controle had over het schip en de steiger ramde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer