Filippijnen-kwestie houdt de binnenvaart verdeeld

‘Niet alles en iedereen is slecht’, reageert Gerwil Crewing op het artikel ‘Filippijnse matroos onderbetaald’ in de vorige editie van Weekblad Schuttevaer. Via de website Schuttevaer.nl kwamen opmerkelijk veel reacties binnen: 27 in minder dan een week. Opnieuw blijkt daaruit hoe de ‘Filippijnen-kwestie’ de binnenvaart verdeeld houdt.

Het Urker uitzendbureau Gerwil Crewing levert Filippijnse matrozen aan de binnenvaart, net als Gyron Crew in Delft. Waar Gyron Crew allerlei onkosten inhoudt en de matroos volgens werknemersorganisatie Nautilus NL per maand 450 US-dollar (zo’n 350 euro) overhoudt, garandeert Gerwil Crewing dat een matroos het salaris ‘conform CAO en geldende eisen uitbetaald’ krijgt. Arbeidsovereenkomsten worden gesloten met de Nederlandse Gerwil Crewing BV (in oprichting) en het bureau laat zich certificeren volgens NEN 4400 via de Stichting Normering Arbeid om opdrachtgevers de zekerheid te geven van tijdig afgedragen belastingen en sociale verzekeringspremies.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Filippijnen-kwestie houdt de binnenvaart verdeeld | Schuttevaer.nl

Filippijnen-kwestie houdt de binnenvaart verdeeld

‘Niet alles en iedereen is slecht’, reageert Gerwil Crewing op het artikel ‘Filippijnse matroos onderbetaald’ in de vorige editie van Weekblad Schuttevaer. Via de website Schuttevaer.nl kwamen opmerkelijk veel reacties binnen: 27 in minder dan een week. Opnieuw blijkt daaruit hoe de ‘Filippijnen-kwestie’ de binnenvaart verdeeld houdt.

Het Urker uitzendbureau Gerwil Crewing levert Filippijnse matrozen aan de binnenvaart, net als Gyron Crew in Delft. Waar Gyron Crew allerlei onkosten inhoudt en de matroos volgens werknemersorganisatie Nautilus NL per maand 450 US-dollar (zo’n 350 euro) overhoudt, garandeert Gerwil Crewing dat een matroos het salaris ‘conform CAO en geldende eisen uitbetaald’ krijgt. Arbeidsovereenkomsten worden gesloten met de Nederlandse Gerwil Crewing BV (in oprichting) en het bureau laat zich certificeren volgens NEN 4400 via de Stichting Normering Arbeid om opdrachtgevers de zekerheid te geven van tijdig afgedragen belastingen en sociale verzekeringspremies.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer