Akkoord met Rusland over enteren Arctic Sunrise

Nederland en Rusland hebben een akkoord bereikt over de definitieve afwikkeling van de zaak rond het geënterde schip Arctic Sunrise van Greenpeace in 2013. De milieuorganisatie krijgt een schadevergoeding van 2,7 miljoen euro.

De Arctic Sunrise komt uit Rusland aan in Amsterdam in 2014. (Foto Greenpeace)
The Arctic Sunrise arrives in Amsterdam, following her departure from Murmansk. The ship is accompanied by a flotilla of small boats with supporters. The Greenpeace ship was detained in the Russian port city for over 300 days following a high profile protest against Arctic oil drilling in September 2013. Members of the group of Arctic 30 who were detained in Russia came to the Netherlands. They board the ship on its voyage to Amsterdam. It is the first time they see the ship after their departure from Russia. Het Greenpeace schip de Arctic Sunrise, hier bij Amsterdam gedurende de reis van Murmansk naar Amsterdam via IJmuiden. Het schip werd in de Russische havenstad meer dan 300 dagen vastgehouden na een protestactie bij een Russisch boorplatform in september 2013. Leden van de Arctic 30 kwamen naar Nederland en voeren mee op het schip naar Amsterdam.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Akkoord met Rusland over enteren Arctic Sunrise | Schuttevaer.nl

Akkoord met Rusland over enteren Arctic Sunrise

Nederland en Rusland hebben een akkoord bereikt over de definitieve afwikkeling van de zaak rond het geënterde schip Arctic Sunrise van Greenpeace in 2013. De milieuorganisatie krijgt een schadevergoeding van 2,7 miljoen euro.

De Arctic Sunrise komt uit Rusland aan in Amsterdam in 2014. (Foto Greenpeace)
The Arctic Sunrise arrives in Amsterdam, following her departure from Murmansk. The ship is accompanied by a flotilla of small boats with supporters. The Greenpeace ship was detained in the Russian port city for over 300 days following a high profile protest against Arctic oil drilling in September 2013. Members of the group of Arctic 30 who were detained in Russia came to the Netherlands. They board the ship on its voyage to Amsterdam. It is the first time they see the ship after their departure from Russia. Het Greenpeace schip de Arctic Sunrise, hier bij Amsterdam gedurende de reis van Murmansk naar Amsterdam via IJmuiden. Het schip werd in de Russische havenstad meer dan 300 dagen vastgehouden na een protestactie bij een Russisch boorplatform in september 2013. Leden van de Arctic 30 kwamen naar Nederland en voeren mee op het schip naar Amsterdam.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer