Dronken kapitein eerste zaak Tuchtcollege

‘Al de eerste dagen dat ik aan boord was van de Eems Sky, vermoedde ik dat de kapitein een alcoholprobleem had. Ik rook dat hij had gedronken, maar hij manoeuvreerde nog perfect.’ Dit zei stuurman Jacobus Delzenne 1 december op de allereerste (hoor)zitting van het Tuchtcollege voor de Scheepvaart. Delzenne werd gehoord als getuige. De Russische kapitein Sergey K. valt de eer te beurt om binnenkort als eerste betrokkene te verschijnen voor het gloednieuwe tuchtcollege.

Door Lies Russel
De kapitein wordt varen onder invloed verweten. Op 21 februari van dit jaar werd hij in Terneuzen door het KLPD van het Nederlandse vrachtschip Eems Sky (2650 ton) gehaald, waarover hij het commando had en waar hij op dat moment op de brug had moeten staan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer