Visgroothandel Dadas brengt derde kotter in de vaart

De ex GO-28 Op Hoop van Zegen is terug in Nederland. De 40 meter lange kotter is als Marie-José aangekocht door UK-456 BV, van de Urker zeevisgroothandel Dadas van Cevdet Alan, waarin ook de broers Jan en Wim de Boer uit Urk participeren.

Visgroothandel Dadas brengt derde kotter in de vaart

De kotter was begin 2012 verkocht aan Carina Offshore in Kaapstad, Zuid-Afrika. De ex GO-28 zal onder het visnummer UK-456 Marie-José worden ingezet in de visserij op voornamelijk schol. Daarvoor wordt het schip in IJmuiden gereedgemaakt voor de visserij onder Nederlandse vlag. Omdat de vislier was verwijderd moest men op zoek naar een nieuwe. Die werd gevonden bij Machinefabriek Luyt in Den Oever, die de vislier van de in 2009 gesaneerde en gesloopte Deense kotter L-616 Durk Postma op voorraad had.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Visgroothandel Dadas brengt derde kotter in de vaart | Schuttevaer.nl

Visgroothandel Dadas brengt derde kotter in de vaart

De ex GO-28 Op Hoop van Zegen is terug in Nederland. De 40 meter lange kotter is als Marie-José aangekocht door UK-456 BV, van de Urker zeevisgroothandel Dadas van Cevdet Alan, waarin ook de broers Jan en Wim de Boer uit Urk participeren.

Visgroothandel Dadas brengt derde kotter in de vaart

De kotter was begin 2012 verkocht aan Carina Offshore in Kaapstad, Zuid-Afrika. De ex GO-28 zal onder het visnummer UK-456 Marie-José worden ingezet in de visserij op voornamelijk schol. Daarvoor wordt het schip in IJmuiden gereedgemaakt voor de visserij onder Nederlandse vlag. Omdat de vislier was verwijderd moest men op zoek naar een nieuwe. Die werd gevonden bij Machinefabriek Luyt in Den Oever, die de vislier van de in 2009 gesaneerde en gesloopte Deense kotter L-616 Durk Postma op voorraad had.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer