Antwerpen zet concrete stappen tegen containercongestie

De eerste maatregelen uit het initiatief om de binnenvaart-congestie in de haven van Antwerpen aan te pakken, beginnen stilaan concreet te worden. Dat is althans de bevinding van OTM, de Organisatie van Traffic Managers. De vereniging poneert de enige organisatie te zijn die de belangen verdedigt van de verladers.

De Antwerpse havengemeenschap ondertekende op 19 april het actieplan containerbinnenvaart om de groei van de haven op een duurzame manier op te vangen door een vergrote efficiëntie bij alle ketenpartners. Het actieplan draait om drie grote pijlers: planning en samenwerking, bundeling en digitalisering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Antwerpen zet concrete stappen tegen containercongestie | Schuttevaer.nl

Antwerpen zet concrete stappen tegen containercongestie

De eerste maatregelen uit het initiatief om de binnenvaart-congestie in de haven van Antwerpen aan te pakken, beginnen stilaan concreet te worden. Dat is althans de bevinding van OTM, de Organisatie van Traffic Managers. De vereniging poneert de enige organisatie te zijn die de belangen verdedigt van de verladers.

De Antwerpse havengemeenschap ondertekende op 19 april het actieplan containerbinnenvaart om de groei van de haven op een duurzame manier op te vangen door een vergrote efficiëntie bij alle ketenpartners. Het actieplan draait om drie grote pijlers: planning en samenwerking, bundeling en digitalisering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer