Aan de Reis: Nog steeds moeizame markt

Schippers klagen over de slechte tarieven en de rustige markt. ‘De tarieven worden weer onderuit gehaald’, zegt een schipper. ‘Het moet weer omlaag, terwijl dat niet nodig is.’ Hier en daar werd bijgevraagd en gekregen, maar al met al was het een moeizame markt met schrale opbrengsten.

Erts en kolen werden van Rotterdam naar Dillingen aangeboden voor 6,75 en 7,25 euro per ton. Van Antwerpen naar Dillingen was het tarief 7,25 euro per ton. Van Gent naar Stürzelberg werd 6,40 euro per ton betaald en van Rotterdam naar Dortmund 5 euro per ton. Coils deden van IJmuiden naar Grimberg 5,80 euro per ton. Van Doornik naar Maashees werd 7 euro per ton betaald. Soja ging van Amsterdam naar Haren/Ems voor 7,25 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de Reis: Nog steeds moeizame markt | Schuttevaer.nl

Aan de Reis: Nog steeds moeizame markt

Schippers klagen over de slechte tarieven en de rustige markt. ‘De tarieven worden weer onderuit gehaald’, zegt een schipper. ‘Het moet weer omlaag, terwijl dat niet nodig is.’ Hier en daar werd bijgevraagd en gekregen, maar al met al was het een moeizame markt met schrale opbrengsten.

Erts en kolen werden van Rotterdam naar Dillingen aangeboden voor 6,75 en 7,25 euro per ton. Van Antwerpen naar Dillingen was het tarief 7,25 euro per ton. Van Gent naar Stürzelberg werd 6,40 euro per ton betaald en van Rotterdam naar Dortmund 5 euro per ton. Coils deden van IJmuiden naar Grimberg 5,80 euro per ton. Van Doornik naar Maashees werd 7 euro per ton betaald. Soja ging van Amsterdam naar Haren/Ems voor 7,25 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer