Omzetgroei binnenvaart fors omlaag

De groei van de omzet in het vervoer over water is in het derde kwartaal fors gedaald. Ook in het wegvervoer groeide de omzet in het derde kwartaal minder dan in voorgaande kwartalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

LogoS bevestigt omzetbeeld CBS

De binnenvaart zag volgens het CBS de omzet in het eerste kwartaal nog met dertien procent stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het tweede kwartaal behaalde de binnenvaart een sterke omzetgroei van 21 procent als gevolg van de lage waterstanden. In het derde kwartaal bleef daar vanwege de stijging van het water nog maar 3 procent van over.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Omzetgroei binnenvaart fors omlaag | Schuttevaer.nl

Omzetgroei binnenvaart fors omlaag

De groei van de omzet in het vervoer over water is in het derde kwartaal fors gedaald. Ook in het wegvervoer groeide de omzet in het derde kwartaal minder dan in voorgaande kwartalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

LogoS bevestigt omzetbeeld CBS

De binnenvaart zag volgens het CBS de omzet in het eerste kwartaal nog met dertien procent stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het tweede kwartaal behaalde de binnenvaart een sterke omzetgroei van 21 procent als gevolg van de lage waterstanden. In het derde kwartaal bleef daar vanwege de stijging van het water nog maar 3 procent van over.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer