Aan de reis: Tarieven langzaam omhoog

De tarieven gaan volgens sommigen langzaam omhoog. Met het korter worden van de dagen moet dat ook wel, vindt een schipper. In de zeehavens lag redelijk wat lading, maar in het achterland viel het hier en daar tegen. In Oldenburg was weinig aanbod en werd niet veel betaald. Op het Mittellandkanaal was redelijk wat te doen. In de omgeving van Neuss was het rustig. Op de Boven-Rijn was het ladingaanbod redelijk en kon er hier en daar ook wel wat worden bijbetaald.

De EMO verwacht deze week vijf schepen met kolen en drie met erts. De Christine ligt tot 6 september kolen te lossen, evenals de Nord Dorado. De Amity lost van maandag tot woensdag kolen en de Linda Dream lost van maandag tot donderdag erts. De Chin Shan lost woensdag en donderdag kolen en de China Steel Team ligt tot zondag erts te lossen. De Stella lost vanaf donderdag erts en de London Courage lost vanaf zondag kolen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer