Scherpe terugval overslag Antwerpen

De haven van Antwerpen heeft een slecht eerste kwartaal achter de rug. De goederenoverslag daalde met 19,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het verlies kwam niet onverwacht en optimisten wijzen op een kentering, want de laatste maanden groeit de overslag weer.

Directeur-generaal Eddy Bruyninks van het Havenbedrijf merkte bij de presentatie van de cijfers op dat Antwerpen het in elk geval in de containeroverslag toch nog iets beter dan Rotterdam en veel beter dan Hamburg en Bremen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Scherpe terugval overslag Antwerpen | Schuttevaer.nl

Scherpe terugval overslag Antwerpen

De haven van Antwerpen heeft een slecht eerste kwartaal achter de rug. De goederenoverslag daalde met 19,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het verlies kwam niet onverwacht en optimisten wijzen op een kentering, want de laatste maanden groeit de overslag weer.

Directeur-generaal Eddy Bruyninks van het Havenbedrijf merkte bij de presentatie van de cijfers op dat Antwerpen het in elk geval in de containeroverslag toch nog iets beter dan Rotterdam en veel beter dan Hamburg en Bremen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer