Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Den Helder

Oud-marineman, voormalig directeur van het Nationaal Redding Museum Dorus Rijkers en afgestudeerd historicus Henk Stapel (67) heeft maar liefst vijf jaar lang, vier dagen in de week, de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen in de periode 1750-1991 onderzocht en beschreven. Met het accent op de ruim anderhalve eeuw aanhoudende interactie tussen twee particuliere reddingmaatschappijen die in de omgang De Noord uit Amsterdam en De Zuid uit Rotterdam werden genoemd.

1 / 1
Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook