Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Oud-marineman, voormalig directeur van het Nationaal Redding Museum Dorus Rijkers en afgestudeerd historicus Henk Stapel (67) heeft maar liefst vijf jaar lang, vier dagen in de week, de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen in de periode 1750-1991 onderzocht en beschreven. Met het accent op de ruim anderhalve eeuw aanhoudende interactie tussen twee particuliere reddingmaatschappijen die in de omgang De Noord uit Amsterdam en De Zuid uit Rotterdam werden genoemd.

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Gedegen naslagwerk over geschiedenis reddingwezen
Anderhalve eeuw wrevel tussen De Noord en De Zuid

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM | Schuttevaer.nl

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Oud-marineman, voormalig directeur van het Nationaal Redding Museum Dorus Rijkers en afgestudeerd historicus Henk Stapel (67) heeft maar liefst vijf jaar lang, vier dagen in de week, de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen in de periode 1750-1991 onderzocht en beschreven. Met het accent op de ruim anderhalve eeuw aanhoudende interactie tussen twee particuliere reddingmaatschappijen die in de omgang De Noord uit Amsterdam en De Zuid uit Rotterdam werden genoemd.

Een eerlijk en oprecht verhaal over de KNRM

Gedegen naslagwerk over geschiedenis reddingwezen
Anderhalve eeuw wrevel tussen De Noord en De Zuid

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer