Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Frankrijk schrapt afdracht schippers aan CNBA

PARIJS

De Franse schippersorganisatie Chambre Nationale de la Batellerie Artisanale (CNBA) dreigt te verdwijnen, doordat de Franse regering afgelopen week heeft besloten de ‘belasting’ op te heffen die Franse binnenvaartondernemers per reis aan de CNBA moeten afdragen.

De CNBA werd in 1982 van regeringswege opgericht om de Franse particuliere binnenvaart te vertegenwoordigen, ondersteunen en verdedigen. Zo helpt de CNBA binnenvaartondernemers bij het opzetten van een bedrijf en bij allerlei andere administratieve, financiële, juridische, sociale, onderwijs-gerelateerde en nautisch-technische zaken. De CNBA heeft ook als taak de particuliere binnenvaart te informeren en promoten en is lid van de Europese Schippersorganisatie ESO. De organisatie telt een twintigtal varende bestuursleden en een tiental vaste krachten,

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook