Schipper en eigenaar Trias Obelix gaan in beroep tegen boete van 1400 euro

Eigenaar Marcel van Gent van het koppelverband Trias Obelix dat afgelopen zondag (5 augustus) bij Nijmegen aan de grond liep, vindt het volkomen onterecht dat zijn schipper een boete heeft gekregen. Hij steunt de schipper dan ook als deze de boete gaat aanvechten.

Het koppelverband van Van Gent Shipping voer zich zondagmorgen vast ter hoogte van de Waalhaven in Nijmegen, net beneden de spoorbrug. Volgens Van Gent was de oorzaak een uitval van de piloot, waardoor de roeren dwars kwamen te staan en het koppelverband onbestuurbaar werd. De bak liep op het havenhoofd boven de Waalhaven. Door de klap op de basaltblokken raakte de tweede voormachinekamer van de bak lek: een vuistgroot gat. Kans op zinken was er niet, zegt Van Gent. Het koppelverband werd door een collega meegenomen en afgeleverd in de voorhaven van Weurt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper en eigenaar Trias Obelix gaan in beroep tegen boete van 1400 euro | Schuttevaer.nl

Schipper en eigenaar Trias Obelix gaan in beroep tegen boete van 1400 euro

Eigenaar Marcel van Gent van het koppelverband Trias Obelix dat afgelopen zondag (5 augustus) bij Nijmegen aan de grond liep, vindt het volkomen onterecht dat zijn schipper een boete heeft gekregen. Hij steunt de schipper dan ook als deze de boete gaat aanvechten.

Het koppelverband van Van Gent Shipping voer zich zondagmorgen vast ter hoogte van de Waalhaven in Nijmegen, net beneden de spoorbrug. Volgens Van Gent was de oorzaak een uitval van de piloot, waardoor de roeren dwars kwamen te staan en het koppelverband onbestuurbaar werd. De bak liep op het havenhoofd boven de Waalhaven. Door de klap op de basaltblokken raakte de tweede voormachinekamer van de bak lek: een vuistgroot gat. Kans op zinken was er niet, zegt Van Gent. Het koppelverband werd door een collega meegenomen en afgeleverd in de voorhaven van Weurt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer