Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Spaanse sferen in internaat De Singel

DORDRECHT

De jaarlijkse gezinsdag bracht schippersinternaat De Singel in Dordrecht vrijdag 8 april met alle kinderen, ouders en medewerkers in Spaanse sferen. ‘Viva España!’ was het thema.

1 / 1
Spaanse sferen in internaat De Singel

Spaanse sferen in internaat De Singel

Zo kon er een ritje worden gemaakt op een ‘echte’ stier, was er een voetbalcompetitie tussen twee Spaanse teams en is er onder begeleiding van een echte flamencodanseres een workshop ‘flamenco dansen’ gevolgd. Uiteraard is er ook genoten van de Spaanse keuken.

Gouden pollepel

Er was bijvoorbeeld een masterclass paella maken, waarbij twee groepen de beste paella probeerden te maken. De winnaar kreeg ‘de gouden pollepel’ uitgereikt en daarna kon iedereen aan lange tafels genieten van de paella en allerlei tapas, die door de verschillende groepen op het internaat zijn gemaakt. Ook was er een kraampje met heerlijke churros.

Internaat De Singel, onderdeel van Stichting Meander, kijkt terug op een zeer geslaagde en gezellige gezinsdag. In het internaat voor schipperskinderen, waar naast huisvesting ook opvoeding, begeleiding en recreatie aan de kinderen wordt aangeboden, verblijven kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. Op het internaat zijn vijf groepen, waaronder een begeleid wonen traject.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook