Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schuttevaer Motoren: ‘Stage V motor wordt 70.000 euro duurder’

Zoetermeer

‘Te laat hermotoriseren kan je duur komen te staan. Nu is het moment’, stelt accountmanager binnenvaart Patrick Franke van MAN Rollo. ‘Nu hermotoriseren is voor de klant het voordeligst en wij bieden hierbij als MAN Rollo een range motoren aan voor zowel bestaande als nieuwe schepen.’ Stage V-motoren kunnen volgens Franke straks zomaar 70.000 euro duurder zijn dan de huidige CCR2-motoren.

1 / 1
'Stage V-motor wordt 70.000 euro duurder'

'Stage V-motor wordt 70.000 euro duurder'

MAN Rollo: nu is het moment voor hermotorisering
‘MAN biedt gunstigste verhouding tussen gewicht en vermogen’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • M. Smitsman

  Inderdaad Hein Danser! En dan hebben we het nog niet over de uitlaat regeneratie en roetfilters die bij auto’s ook voor problemen zorgen.

 • Peter Janssens

  Juist, als het maar op papier klopt. Als het om schone energie uit verbranding gaat ( CO2) is en blijft het alleen bij verkooppraatjes met de uitkomst 0 en zie je dat oud ( goed onderhouden) minstens net zo schoon en veel duurzamer is, dus uiteindelijk beter presteert . Wat blijft zijn de energiebronnen die we niet willen en de energiebronnen waarvan de nadelen zich langzaam openbaren., zoals plaatsbeslag, weinig zeker en een leefmilieu dat we schade toebrengen door bv insecten en vogels uit de lucht te meppen, zeeleven dat we verstoren en ongetwijfeld nog veel meer nadelen waar we nu nog niet bij stilstaan. Alleen energie die niet gebruikt wordt draagt op deze manier werkelijk bij in het geloof aan het noodzakelijke doel dat ons ( ouderen, laag geletterden, zelfstandig denkende ) voor gepreveld wordt. Beperking van het aantal mensen op aarde zou helpen, maar juist dat aantal moet groeien omdat diezelfde predikers en volgers niet weten hoe ze anders de piramide overeind moeten houden waar zij hun bevoorrechte positie aan ontlenen. Kortom eerst nog heel veel goed / verplicht verkochte drek. Top als verdien model, maar wel met aan het eind een heel lelijke oplossing / herstart.

 • Hein Danser

  en dan dezelfde problemen krijgen, als bij de personen auto motoren

 • Hein Danser

  citaat >> maar een ander belangrijk aandachtspunt blijft wat hem betreft ‘uiteraard ook om uit zo min mogelijk cilinderinhoud zoveel mogelijk vermogen te halen’.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook