Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Dunlin Alpha is oud en leeg

Rotterdam

De tow-out van het enorme betonnen onderstel van het Dunlin Alpha olieproductieplatform trok destijd in het Rotterdamse havengebied heel veel belangstelling. Aan de tros van zes zeer sterke zeeslepers vertrok toen de 150 meter hoge kolos richting Noorwegen. Nu, zo’n 43 jaar later, wordt het Dunlin Alpha-platform ontmanteld.

1 / 1
De indrukwekkende tow-out van het betonnen Dunlin Alpha platformonderstel in 1976. (Foto archief PAS Publicaties)

De indrukwekkende tow-out van het betonnen Dunlin Alpha platformonderstel in 1976. (Foto archief PAS Publicaties)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook