‘Gebruik slooppot voor pensionering’

Frans en Gre Schipper-Hoekman varen op de 700-tonner Adora. Ze komen op de leeftijd dat ze overwegen te stoppen. Maar dat kunnen ze eigenlijk niet, omdat hun schip niet gemakkelijk verkoopbaar is. Jongeren varen liever op een groter schip en de banken willen oudere, kleine schepen niet financieren.

‘Gebruik slooppot voor pensionering'

Gre vindt daarom dat het geld uit de sloopfondsen moet worden gebruikt om ouderen de gelegenheid te bieden te stoppen. In principe komt het geld hen ook toe, stelt ze. ‘Wij hebben er altijd aan betaald. Het geld dat in de slooppot zit is opgebracht door onze generatie.’

Dat banken kleinere schepen moeizaam financieren is een probleem van alle tijden, constateert Frans. Hij liep er zelf tegenaan toen hij dit schip kocht. ‘Ik moest hard praten toen ik dit schip wilde kopen. De bank had liever dat ik een grote kocht.’

  • ‘We hebben het niet rijk gehad, maar wel goed’
  • Frans en Gre Schipper varen door, omdat stoppen teveel geld kost.

Het echtpaar begon op een spits, de Onderneming 2 van Rinus de Korte. Daarop voeren ze vijftien jaar. Daarna kwam in 1984 dit schip, de Express 153. Ze verbouwden haar, zodat ze er met alle kinderen op konden wonen. Op de Adora brachten ze negen kinderen groot. Ze vertellen enthousiast over die periode. ‘Het was een andere tijd. Tegenwoordig zie nog nauwelijks kinderen in de box spelen. Maar wij hadden een box op de luiken. Dat vonden de kinderen geweldig. Met een zwembadje, mutsje en een emmertje vermaakten ze zich uren. Als het regende spanden we een zeiltje over de box, dan hadden ze een tentje. Die box moesten we afbreken tijdens het laden en lossen. Dan stonden ze te dringen in de stuurhut tot hij werd opgebouwd. In de zomervakantie maakten we altijd lange reizen. De kinderen hebben het nu nog over die tijd.’

Windhandel

De huidige tijd en de crisis in de binnenvaart verbaast ze soms. Ze hebben de indruk dat er te gemakkelijk geld is gegeven. ‘Het probleem is dat de jongeren geld hebben verdiend door de schepen telkens met winst te verkopen. Nu is de handel stilgevallen en moeten de vrachten het opbrengen en dat gaat niet. Over de hele linie is het moeilijk, maar als je rustig hebt geleefd heb je minder inkomen. Moet je in deze tijd je dure schip, huis en allerlei leasecontracten voor auto’s betalen dan heb je een probleem.’

Het grootste probleem van Frans en Gre is dat stoppen met varen geld kost. Als ze het schip in de hoek leggen zijn ze per week 72 euro aan havengeld kwijt, vijftig euro aan gasolie, plus de vaste kosten. Terwijl ze met het schip tot nu toe een goede boterham kunnen verdienen. Daarom is het beter te blijven varen, constateren ze. ‘We mogen niet mopperen, maar je moet wel alles doen en in Duitsland willen varen. De tarieven binnenlands liggen een stuk slechter.’

Aan de wal

Van hun kinderen voer een zoon negen jaar mee, maar koos uiteindelijk voor een baan aan de wal. Hij vond varen leuk, maar wilde niet varen zoals zijn leeftijdsgenoten dat doen en bijvoorbeeld dag en nacht de Moezel op. Hij had zijn elektropapieren en werkt nu bij Leeuwesteijn in Dordrecht. Daar is hij projectleider op nieuwbouwschepen. ‘Hij moest van ons eerst zijn papieren halen voor hij naar boord kwam. Alle kinderen hebben geleerd, dat vonden we belangrijk. Een paar van hen werken bij watergebonden bedrijven. Onze tweede zoon werkt bij De Klerck in de jachtbouw en twee dochters kwamen op het internaat in Werkendam terecht. We hebben een dochter die onderwijzeres is, een met SPW, kunstacademie’, noemen ze op.

Beiden kijken tevreden terug op het leven dat achter hen ligt. ‘We hebben het niet rijk gehad, maar wel goed. De kinderen hebben zonder leningen alles kunnen leren wat ze wilden. Wat moet je dan meer? Ja stoppen. Op dat punt is het onbegrijpelijk dat er zoveel van ons geld in de slooppot zit.’ (HDJ)

Scheepsgegevens

Scheepsnaam: Adora. Lengte: 57 meter. Breedte: 7,20 meter. Diepgang: 2,67 meter. Tonnage: 721. Europanummer: 2313913. Motor: Deutz, 420 pk. Bouwjaar: 1956. Thuishaven: Goes. Eigenaar: VOF Adora.

Deel dit artikel

Reacties (25)

  • Beetje slappe hap allemaal je hebt op het schip gewoond, alle btw terug gekregen, alles afgeschreven en dan wil je al het geld terug hebben bij verkoop vrachtwagens krijgen niks terug na 10 jaar en trouwens ik kan mijn huis niet bekostigen van 72 euro per week. dus opruimen en verder leven succes

    Geplaatst door: Teun op
  • Alle subsidies en (sloop) regelingen werken alleen oneerlijke concurentie in de hand.
    Laat bedrijven die niet geinvesteerd/gespaart hebben maar omvallen dit heeft een positieve werking op de rest van de scheepvaart en zorgt dat de scheepvaart gezond wordt.

    Geplaatst door: Robbert van Leeuwen op
  • De jongere generatie zorgt voor de kinderen en de ouderen, zo hoort het. en als het niet via de sloop regeling kan dan moet het maar met een andere regeling.

    Geplaatst door: Bas Dankmeyer op
  • Wellicht wat simpel gedacht; Als alle schippers nou wat meer vracht vragen, komt de handel in schepen vanzelf weer terug!! Motto ; 10% minder vracht = 50% minder omzet is natuurlijk belachelijk! 10% minder vracht moet leiden tot een 15% hogere vrachtprijs!!! Zolang dit niet gebeurt is het logisch dat banken de kleine schepen niet meer willen financieren. Men zal dus moeten doorwerken tot… iets met een rollator!!

    Geplaatst door: O.R. op
  • Er is maar een manier. Alle overtollige tonnage slopen en opnieuw beginnen. Al dat slappe gezeik van die rijnploffers. Zie dat je je eigen boontjes kan doppen.

    Geplaatst door: hekel graai cultuur.nl op
  • Makkelijk je laat de nieuwbouw gewoon lekker slooptonnen betalen en als je dan met pensioen gaat zeg je dat je recht op het geld heb volgensmij hebben jullie er nooit wat aan betaald echt heel brutaal om dan weer je hand op te willen houden dat geld moet terug naar de mensen die het ooit voor niks betaald hebben al die regelingen heb je helemaal niks aan.

    Geplaatst door: floris op
  • Die OJB toch, Wat heb je nou eigenlijk beter geregeld?? Als je iets duidelijk wilt maken Zorg dan dat het niet verkeerd over kan komen bij de lezers.Trouwens had je het vroeger nog niet ietsjes beter kunnen regelen, dan had je nu misschien niet meer hoeven af te lossen.

    Geplaatst door: SBr op
  • Ik wil ook wel m’n 300.000€ terug die ik in 1997 betaald heb voor m’n nieuw schip.

    Geplaatst door: A op
  • toch wel een goed idee, om oudere via het sloopfonds met hun kleinere schip te laten saneren. Dat geeft perspectief voor die jonge ondernemers met een groot nieuw schip, want dan kunnen ze een partijtje van 500 ton meenemen zonder een ander te kort te doen.Veel succes jonge gestudeerde ondernemer.

    Geplaatst door: pieter op
  • Geef het geld gewoon aan niemand,stop het in een opleg regeling,ik ben het met de stelling van gerrit eens,de oudere generatie denkt weer eens aan hun eigen,want nu is ineens de jeugd geen tekomst meer,ze willen dat ut de slooppot hun schipword betaald,zodat de jongere generatie hun ouwe troep kan kopen,ik zeg op mijn beurt,stoppen?is het schip ouder dan 30jaar?en slooppremie geven,dan denk ik aan een huidige marktdagwaarde..zijn er tonnen weg iedereen blij

    Geplaatst door: johan op
  • Helaas is het in veel takken zo dat de jongere generatie moet betalen voor de oudere waardoor er telkens meer geld nodig is, en wanneer de “jongere generatie zelf aan de beurt is om te stoppen is het geld op. het moet eigenlijk zo zijn dat we voor de volgende generatie moeten sparen. een buffer opbouwen ipv alles maar vooruitschuiven voor de volgende.

    Geplaatst door: ik op
  • De jonge lui hebben nog tijd genoeg om geld te verdienen.Maar de familie Schipper zouden nu toch aan wal moeten kunnen gaan!!Maar kennelijk is dat voor andere mensen niet te verdragen.

    Geplaatst door: Danielle op
  • ojb Ik beaamde alleen jou reactie juist toe,niet gelijk zo nijdig

    Geplaatst door: gerrit op
  • Gerrit, ik ben 68 ! Ik heb geprobeerd aan te geven dat de slooppot hiervoor niet is bedoeld.

    Geplaatst door: O.J.B. op
  • ojb hier hebben we wat aan,nu denken de ouderen weer dat zij alleen het recht hebben op die slooppot,mar ja….

    Geplaatst door: gerrit op
  • Geachte mevrouw Schipper,ik heb het even nagekeken, wij hebben net als u vanaf 1990 t.e.m. 1999 10 jaar lang slooppremie betaald.De totale premie voor onze 882 tonner was:Fl.19.551 dit is omgerekend naar euro`s €8.871.Uw schip is ca.18 % kleiner,als je dit in mindering brengt kom ik op ca.€7.275 die u aan premie in die 10 jaar betaald zult hebben.U wilt hiervan een riant pensioen ?Dit zou den wij ook nog wel willen, maar gelukkig hebben we het anders geregeld. ( heeft wel wat meer gekost !)

    Geplaatst door: O.J.B. op
  • beste kees, de slooppot was een pot waaarin iedere schipper jaarlijks een door de overheid vastgesteld bedrag in moest storten en als je tonnnage toevoegde aan de vloot het zij door nieuwbouw, verlenging dat kon je kiezen of tonnage laten slopen of of afkopen doormiddel van een bedrag x toegevoegde tonnage = ? extra te storten in dat fonds. wij hebben zelf in 2001 verlengd en ik dacht dat daat het laatste jaar van de slooppremies was maar ben er niet zeker van. de nieuwbouw golf die de markt momenteel overspoeld is mede het gevolg van het niet meer aanwezig zijn van de slooppremie, want neem bv. een bedrag aan 50.000 euro als je dat niet meer hoefde te betalen en je hield het in de pocket en dan zei de bank voor iedereuro die je in je zakken hebt 6x zoveel lenen dat leert dus dat je dan ineens voor 300.000 euro meer iets kon kopen, dit was de start van het grote graaien in de binnenvaart markt.

    Geplaatst door: Anneke op
  • Ik kan het mis hebben, maar dat geld is toch door mensen betaald die vóór (uit m’n hoofd) 2005 nieuw hebben gebouwd? Dat betekent dus dat er heel veel geld in zit van redelijk jonge ondernemers die op een redelijk jong schip zitten. Dus dan kan het wel zo zijn dat die oudere schippers er veel jaren aan hebben betaald, maar dat kunnen nooit vele tonnen zijn. Dan hadden ze simpleweg niet meer bestaan. Maar als je ens chip van 3000 ton hebt gebouwd loopt het wel in de tonnen. En aangezien er rond de eeuwwisseling heel veel 3000 tonners gebouwd zijn door, veelal, jonge ondernemers is het dus ietwat krom gedacht dat de ouderen recht hebben op dat geld.

    Of zit ik er nu helemaal naast?

    Geplaatst door: kees op
  • Gre heeft gelijk

    Ik sluit me aan bij gerrit
    09-12-2009 op 16:21

    Geplaatst door: Bente op
  • Daar gaan we weer,ikke ikke ikke,de rest kan stikke,en die doen dit,die doen dat,ik doe nooit wat!

    Wat een kots vertoning zijn wij schippers eigenlijk

    Geplaatst door: johan op
  • geef die slooppot gewoon aan een goed doel mooie kerstgedachte.

    Geplaatst door: slooppot moe op
  • Iedereen heeft er aan meebetaald.Ook degene die voor 2000 nieuwgebouwd heeft.Die 7 ton in guldens die ik toen betaald heb , zou ik nu ook wel terug willen.

    Geplaatst door: rob op
  • Deze categorie heeft in hen loopbaan bij dieverse sloopronden de rekening moeten voldoen!Nu zij deze leeftijd bereikt hebben.Lijkt het mij te recht dat zij nu(vrijwillig)mogen stoppen via de slooppot.

    Geplaatst door: gerrit op
  • van de slooppot vind ik niet goed al ben ik ook 60 j.
    zou een middel moeten gezocht worden om uw schip te kunnen verkopen aan jongeren met steun van het sloopfonds.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Leuk verzonnen als je zelf vlak voor je pensioen staat om het sloopgeld daarvoor te gebruiken!
    Ik moet nog een jaar of 25 maar heb evenzogoed meebetaald!!
    Gewoon het restant sloopgeld teruggeven aan diegene die t betaald hebben, ben je van al t gezeur af voor nu en de toekomst.
    En anders investeren in iets waar iedereen wat aan heeft.

    Geplaatst door: hans op

Reageer

‘Gebruik slooppot voor pensionering’ | Schuttevaer.nl

‘Gebruik slooppot voor pensionering’

Frans en Gre Schipper-Hoekman varen op de 700-tonner Adora. Ze komen op de leeftijd dat ze overwegen te stoppen. Maar dat kunnen ze eigenlijk niet, omdat hun schip niet gemakkelijk verkoopbaar is. Jongeren varen liever op een groter schip en de banken willen oudere, kleine schepen niet financieren.

‘Gebruik slooppot voor pensionering'

Gre vindt daarom dat het geld uit de sloopfondsen moet worden gebruikt om ouderen de gelegenheid te bieden te stoppen. In principe komt het geld hen ook toe, stelt ze. ‘Wij hebben er altijd aan betaald. Het geld dat in de slooppot zit is opgebracht door onze generatie.’

Dat banken kleinere schepen moeizaam financieren is een probleem van alle tijden, constateert Frans. Hij liep er zelf tegenaan toen hij dit schip kocht. ‘Ik moest hard praten toen ik dit schip wilde kopen. De bank had liever dat ik een grote kocht.’

  • ‘We hebben het niet rijk gehad, maar wel goed’
  • Frans en Gre Schipper varen door, omdat stoppen teveel geld kost.

Het echtpaar begon op een spits, de Onderneming 2 van Rinus de Korte. Daarop voeren ze vijftien jaar. Daarna kwam in 1984 dit schip, de Express 153. Ze verbouwden haar, zodat ze er met alle kinderen op konden wonen. Op de Adora brachten ze negen kinderen groot. Ze vertellen enthousiast over die periode. ‘Het was een andere tijd. Tegenwoordig zie nog nauwelijks kinderen in de box spelen. Maar wij hadden een box op de luiken. Dat vonden de kinderen geweldig. Met een zwembadje, mutsje en een emmertje vermaakten ze zich uren. Als het regende spanden we een zeiltje over de box, dan hadden ze een tentje. Die box moesten we afbreken tijdens het laden en lossen. Dan stonden ze te dringen in de stuurhut tot hij werd opgebouwd. In de zomervakantie maakten we altijd lange reizen. De kinderen hebben het nu nog over die tijd.’

Windhandel

De huidige tijd en de crisis in de binnenvaart verbaast ze soms. Ze hebben de indruk dat er te gemakkelijk geld is gegeven. ‘Het probleem is dat de jongeren geld hebben verdiend door de schepen telkens met winst te verkopen. Nu is de handel stilgevallen en moeten de vrachten het opbrengen en dat gaat niet. Over de hele linie is het moeilijk, maar als je rustig hebt geleefd heb je minder inkomen. Moet je in deze tijd je dure schip, huis en allerlei leasecontracten voor auto’s betalen dan heb je een probleem.’

Het grootste probleem van Frans en Gre is dat stoppen met varen geld kost. Als ze het schip in de hoek leggen zijn ze per week 72 euro aan havengeld kwijt, vijftig euro aan gasolie, plus de vaste kosten. Terwijl ze met het schip tot nu toe een goede boterham kunnen verdienen. Daarom is het beter te blijven varen, constateren ze. ‘We mogen niet mopperen, maar je moet wel alles doen en in Duitsland willen varen. De tarieven binnenlands liggen een stuk slechter.’

Aan de wal

Van hun kinderen voer een zoon negen jaar mee, maar koos uiteindelijk voor een baan aan de wal. Hij vond varen leuk, maar wilde niet varen zoals zijn leeftijdsgenoten dat doen en bijvoorbeeld dag en nacht de Moezel op. Hij had zijn elektropapieren en werkt nu bij Leeuwesteijn in Dordrecht. Daar is hij projectleider op nieuwbouwschepen. ‘Hij moest van ons eerst zijn papieren halen voor hij naar boord kwam. Alle kinderen hebben geleerd, dat vonden we belangrijk. Een paar van hen werken bij watergebonden bedrijven. Onze tweede zoon werkt bij De Klerck in de jachtbouw en twee dochters kwamen op het internaat in Werkendam terecht. We hebben een dochter die onderwijzeres is, een met SPW, kunstacademie’, noemen ze op.

Beiden kijken tevreden terug op het leven dat achter hen ligt. ‘We hebben het niet rijk gehad, maar wel goed. De kinderen hebben zonder leningen alles kunnen leren wat ze wilden. Wat moet je dan meer? Ja stoppen. Op dat punt is het onbegrijpelijk dat er zoveel van ons geld in de slooppot zit.’ (HDJ)

Scheepsgegevens

Scheepsnaam: Adora. Lengte: 57 meter. Breedte: 7,20 meter. Diepgang: 2,67 meter. Tonnage: 721. Europanummer: 2313913. Motor: Deutz, 420 pk. Bouwjaar: 1956. Thuishaven: Goes. Eigenaar: VOF Adora.

Deel dit artikel

Reacties (25)

  • Beetje slappe hap allemaal je hebt op het schip gewoond, alle btw terug gekregen, alles afgeschreven en dan wil je al het geld terug hebben bij verkoop vrachtwagens krijgen niks terug na 10 jaar en trouwens ik kan mijn huis niet bekostigen van 72 euro per week. dus opruimen en verder leven succes

    Geplaatst door: Teun op
  • Alle subsidies en (sloop) regelingen werken alleen oneerlijke concurentie in de hand.
    Laat bedrijven die niet geinvesteerd/gespaart hebben maar omvallen dit heeft een positieve werking op de rest van de scheepvaart en zorgt dat de scheepvaart gezond wordt.

    Geplaatst door: Robbert van Leeuwen op
  • De jongere generatie zorgt voor de kinderen en de ouderen, zo hoort het. en als het niet via de sloop regeling kan dan moet het maar met een andere regeling.

    Geplaatst door: Bas Dankmeyer op
  • Wellicht wat simpel gedacht; Als alle schippers nou wat meer vracht vragen, komt de handel in schepen vanzelf weer terug!! Motto ; 10% minder vracht = 50% minder omzet is natuurlijk belachelijk! 10% minder vracht moet leiden tot een 15% hogere vrachtprijs!!! Zolang dit niet gebeurt is het logisch dat banken de kleine schepen niet meer willen financieren. Men zal dus moeten doorwerken tot… iets met een rollator!!

    Geplaatst door: O.R. op
  • Er is maar een manier. Alle overtollige tonnage slopen en opnieuw beginnen. Al dat slappe gezeik van die rijnploffers. Zie dat je je eigen boontjes kan doppen.

    Geplaatst door: hekel graai cultuur.nl op
  • Makkelijk je laat de nieuwbouw gewoon lekker slooptonnen betalen en als je dan met pensioen gaat zeg je dat je recht op het geld heb volgensmij hebben jullie er nooit wat aan betaald echt heel brutaal om dan weer je hand op te willen houden dat geld moet terug naar de mensen die het ooit voor niks betaald hebben al die regelingen heb je helemaal niks aan.

    Geplaatst door: floris op
  • Die OJB toch, Wat heb je nou eigenlijk beter geregeld?? Als je iets duidelijk wilt maken Zorg dan dat het niet verkeerd over kan komen bij de lezers.Trouwens had je het vroeger nog niet ietsjes beter kunnen regelen, dan had je nu misschien niet meer hoeven af te lossen.

    Geplaatst door: SBr op
  • Ik wil ook wel m’n 300.000€ terug die ik in 1997 betaald heb voor m’n nieuw schip.

    Geplaatst door: A op
  • toch wel een goed idee, om oudere via het sloopfonds met hun kleinere schip te laten saneren. Dat geeft perspectief voor die jonge ondernemers met een groot nieuw schip, want dan kunnen ze een partijtje van 500 ton meenemen zonder een ander te kort te doen.Veel succes jonge gestudeerde ondernemer.

    Geplaatst door: pieter op
  • Geef het geld gewoon aan niemand,stop het in een opleg regeling,ik ben het met de stelling van gerrit eens,de oudere generatie denkt weer eens aan hun eigen,want nu is ineens de jeugd geen tekomst meer,ze willen dat ut de slooppot hun schipword betaald,zodat de jongere generatie hun ouwe troep kan kopen,ik zeg op mijn beurt,stoppen?is het schip ouder dan 30jaar?en slooppremie geven,dan denk ik aan een huidige marktdagwaarde..zijn er tonnen weg iedereen blij

    Geplaatst door: johan op
  • Helaas is het in veel takken zo dat de jongere generatie moet betalen voor de oudere waardoor er telkens meer geld nodig is, en wanneer de “jongere generatie zelf aan de beurt is om te stoppen is het geld op. het moet eigenlijk zo zijn dat we voor de volgende generatie moeten sparen. een buffer opbouwen ipv alles maar vooruitschuiven voor de volgende.

    Geplaatst door: ik op
  • De jonge lui hebben nog tijd genoeg om geld te verdienen.Maar de familie Schipper zouden nu toch aan wal moeten kunnen gaan!!Maar kennelijk is dat voor andere mensen niet te verdragen.

    Geplaatst door: Danielle op
  • ojb Ik beaamde alleen jou reactie juist toe,niet gelijk zo nijdig

    Geplaatst door: gerrit op
  • Gerrit, ik ben 68 ! Ik heb geprobeerd aan te geven dat de slooppot hiervoor niet is bedoeld.

    Geplaatst door: O.J.B. op
  • ojb hier hebben we wat aan,nu denken de ouderen weer dat zij alleen het recht hebben op die slooppot,mar ja….

    Geplaatst door: gerrit op
  • Geachte mevrouw Schipper,ik heb het even nagekeken, wij hebben net als u vanaf 1990 t.e.m. 1999 10 jaar lang slooppremie betaald.De totale premie voor onze 882 tonner was:Fl.19.551 dit is omgerekend naar euro`s €8.871.Uw schip is ca.18 % kleiner,als je dit in mindering brengt kom ik op ca.€7.275 die u aan premie in die 10 jaar betaald zult hebben.U wilt hiervan een riant pensioen ?Dit zou den wij ook nog wel willen, maar gelukkig hebben we het anders geregeld. ( heeft wel wat meer gekost !)

    Geplaatst door: O.J.B. op
  • beste kees, de slooppot was een pot waaarin iedere schipper jaarlijks een door de overheid vastgesteld bedrag in moest storten en als je tonnnage toevoegde aan de vloot het zij door nieuwbouw, verlenging dat kon je kiezen of tonnage laten slopen of of afkopen doormiddel van een bedrag x toegevoegde tonnage = ? extra te storten in dat fonds. wij hebben zelf in 2001 verlengd en ik dacht dat daat het laatste jaar van de slooppremies was maar ben er niet zeker van. de nieuwbouw golf die de markt momenteel overspoeld is mede het gevolg van het niet meer aanwezig zijn van de slooppremie, want neem bv. een bedrag aan 50.000 euro als je dat niet meer hoefde te betalen en je hield het in de pocket en dan zei de bank voor iedereuro die je in je zakken hebt 6x zoveel lenen dat leert dus dat je dan ineens voor 300.000 euro meer iets kon kopen, dit was de start van het grote graaien in de binnenvaart markt.

    Geplaatst door: Anneke op
  • Ik kan het mis hebben, maar dat geld is toch door mensen betaald die vóór (uit m’n hoofd) 2005 nieuw hebben gebouwd? Dat betekent dus dat er heel veel geld in zit van redelijk jonge ondernemers die op een redelijk jong schip zitten. Dus dan kan het wel zo zijn dat die oudere schippers er veel jaren aan hebben betaald, maar dat kunnen nooit vele tonnen zijn. Dan hadden ze simpleweg niet meer bestaan. Maar als je ens chip van 3000 ton hebt gebouwd loopt het wel in de tonnen. En aangezien er rond de eeuwwisseling heel veel 3000 tonners gebouwd zijn door, veelal, jonge ondernemers is het dus ietwat krom gedacht dat de ouderen recht hebben op dat geld.

    Of zit ik er nu helemaal naast?

    Geplaatst door: kees op
  • Gre heeft gelijk

    Ik sluit me aan bij gerrit
    09-12-2009 op 16:21

    Geplaatst door: Bente op
  • Daar gaan we weer,ikke ikke ikke,de rest kan stikke,en die doen dit,die doen dat,ik doe nooit wat!

    Wat een kots vertoning zijn wij schippers eigenlijk

    Geplaatst door: johan op
  • geef die slooppot gewoon aan een goed doel mooie kerstgedachte.

    Geplaatst door: slooppot moe op
  • Iedereen heeft er aan meebetaald.Ook degene die voor 2000 nieuwgebouwd heeft.Die 7 ton in guldens die ik toen betaald heb , zou ik nu ook wel terug willen.

    Geplaatst door: rob op
  • Deze categorie heeft in hen loopbaan bij dieverse sloopronden de rekening moeten voldoen!Nu zij deze leeftijd bereikt hebben.Lijkt het mij te recht dat zij nu(vrijwillig)mogen stoppen via de slooppot.

    Geplaatst door: gerrit op
  • van de slooppot vind ik niet goed al ben ik ook 60 j.
    zou een middel moeten gezocht worden om uw schip te kunnen verkopen aan jongeren met steun van het sloopfonds.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Leuk verzonnen als je zelf vlak voor je pensioen staat om het sloopgeld daarvoor te gebruiken!
    Ik moet nog een jaar of 25 maar heb evenzogoed meebetaald!!
    Gewoon het restant sloopgeld teruggeven aan diegene die t betaald hebben, ben je van al t gezeur af voor nu en de toekomst.
    En anders investeren in iets waar iedereen wat aan heeft.

    Geplaatst door: hans op

Reageer