Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Kotug aan het slepen in de Rode Zee

ROTTERDAM

Met twee sterke rotortugs verleent Kotug International, in samenwerking met Petroconsult uit Egypte, op dit moment sleepdiensten in de Rode Zee. Gewerkt wordt bij de Ain Sukhna Terminal in Egypte.

Reden om in de Rode Zee aan de slag te gaan was dat de Arabian Petroleum Pipelines Company SUMED een meerjarig contract gunde aan Kotug Petro Maritime (KPM) Towage. In dit samenwerkingsverband heeft Kotug International een belang van 80% en logistiek dienstverlener Petroconsult een belang van 20%. Voor het SUMED-contract worden twee nieuwe rotortugs, genaamd Sumed RT-1 en Sumed RT-2, ingezet. Beide slepers hebben een trekkracht van 80 ton en worden door lokaal personeel bemand. Het samenwerkingsverband heeft een kantoor opgezet in de havenstad Alexandrië en wil haar activiteiten in Egypte van hieruit verder uitbreiden. Eerder dit jaar heeft Kotug ook al de volledige zeggenschap gekregen over KT Maritime Services Australia, een in 2012 door Kotug en Teekay Shipping opgericht samenwerkingsverband. KTMSA is met vier zogeheten infield support vessels in Australische wateren aan het werk. Kotug International is momenteel met ruim 100 sleepboten actief in Europa, Azië, Australië en Afrika. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook