Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Eerste olie uit enorm Noors Johan Sverdrup-veld

Oslo

De Noorse oliemaatschappij Equinor is er twee maanden eerder dan gepland in geslaagd om in Noorse wateren de olieproductie uit het enorme Johan Sverdrup-veld op te starten. Hiervoor is in blok 16/2 een groot productiecomplex in zee geïnstalleerd, waarbij Nederlandse offshorecontractors een hoofdrol hebben gespeeld.

1 / 2
De Thialf heeft de 26.155 ton wegende jacket van het riser-platform geïnstalleerd. (Foto Equinor/Jan Arne Wold)

De Thialf heeft de 26.155 ton wegende jacket van het riser-platform geïnstalleerd. (Foto Equinor/Jan Arne Wold)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook