Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Reuzenwindpark op Doggersbank

LONDEN

Een consortium, bestaande uit vier energiemaatschappijen, heeft van de Britse overheid groen licht gekregen om midden op de Noordzee, op de Doggersbank, één van ’s werelds grootste windparken aan te leggen.

Dit park gaat in totaal uit 400 windturbines bestaan en krijgt een oppervlak van 500 vierkante kilometer. Het zogeheten Dogger Bank Wind Farm-project wordt op 130 kilometer uit de Engelse kust uitgevoerd door het Forewind-consortium. Hieraan nemen de maatschappijen RWE, SSE, Statkraft en Statoil deel. Het project bestaat uit de aanleg van twee naast elkaar gelegen parken met elk 200 windturbines die in totaal 2,4 gigawatt gaan leveren. Voordeel van de locatie op de Doggersbank is de hoge windsnelheid ter plaatse en de gunstige zeebodemomstandigheden. De opgewekte energie gaat via kabels naar de vaste wal, waar ze worden aangesloten op het bij Cottingham gelegen Creyke Beck tussenstation, dat deel uitmaakt van het Britse energienet. Met de energie uit de windparken kunnen 1,8 miljoen huishoudens van stroom worden voorzien. De aanleg en het onderhoud van de windparken gaat honderden banen opleveren. (PAS) 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook