Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Walstroomkasten in Terneuzen en Gent

GENT

Binnenvaartschepen kunnen sinds vrijdag 1 maart walstroom gebruiken in het Sifferdok in Gent. Daar zijn twee nieuwe walstroomkasten in gebruik genomen. Per laadpunt zijn er vier poorten om stekkers op aan te sluiten. Ook in Terneuzen, aan de recent gerenoveerde Beurtvaartkade, worden in de loop van deze maand twee walstroomkasten geïnstalleerd.

1 / 1
Walstroomkasten in Terneuzen en Gent

Walstroomkasten in Terneuzen en Gent

Eén daarvan is bestemd voor de vrachtvaart, de ander voor riviercruiseschepen. Havenbedrijf North Sea Portmeldt in de loop van dit voorjaar 23 walstroomkasten met in totaal 80 aansluitpunten in bedrijf te hebben.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook