Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #35 Daar moeten ze iets aan doen! (8) Ligplaatsen sluis Eefde

AMSTERDAM

Binnenvaartschippers geven constructieve feedback aan overheid en bedrijfsleven. Gijsbert van Sandijk vaart als zetschipper op de 86-meter Mosella en ergert zich als regelmatig passant van sluis Eefde aan de ligplaatssituatie aldaar.

1 / 1
Clip #35 Daar moeten ze iets aan doen! (8) Ligplaatsen sluis Eefde

Clip #35 Daar moeten ze iets aan doen! (8) Ligplaatsen sluis Eefde


Tekst en video Heere Heeresma Jr
Van Sandijk geeft ‘Eefde‘ als voorbeeld van een breder probleem, namelijk dat de binnenvaart door de overheid steeds minder wordt gezien als een gezinsbedrijf en meer als een volcontinubedrijf. Hierdoor wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld kleine kinderen die aan de wal moeten kunnen gaan. Om nog maar te zwijgen van medische of andere noodsituaties.

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (2)
  • M.J. Bernouw

    Wij lagen pas beneden werkendam ten anker, komt midden inde nacht de rws mijn wakker maken ,want u ligt buiten de anker zone moest mijn anker opdraaien 2km verder varen en dan weer slapen, ik lag niemand in de weg ben maar gelijk gaan varen het was toch al 3:30, je bent verplicht om 8 uur rust te nemen ligplaatsen zijn er veel te weinig en als je er al een heb word je weg gejaagd als een hond ,en dan vinden de ze het vreemd dat er zo negatief over de handhavers word gesproken ,ik heb er geen goed woord meer voor ,als ik een gele boot zie dan denk ik daar heb je weer zoon zeurpiet

  • Eddy Joos

    Ook in de havens, zit je bijna overal opgesloten. Volgens mij mag je de toegang tot iemands woning niet afsluiten. Een onschuldige burger opsluiten mag ook niet. Deze basiswet ,wordt tegenover binnenschippers grandioos met de voeten getreden. Daar moet de overheid eens over nadenken , ipv torenhoge boetes uit te schrijven voor kleine vergrijpen. Er is een groot tekort aan binnenvaartpersoneel, behandel een schipper menswaardig en het zal reeds voor een deel worden opgelost.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook