Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meer controle in vluchthaven Gorinchem na klachten

GORINCHEM

Rijkswaterstaat gaat in de Vluchthaven van Gorinchem nauwlettender toezien op het gebruik van de ligplaatsen. Van de gemeente en omwonenden zijn klachten ontvangen over een oneigenlijk gebruik van de ligplaatsen. Sommige binnenvaartschepen meren op verkeerde plaatsen af. Ook liggen er soms meer schepen met gevaarlijke stoffen dan toegestaan, de zogenaamde kegelschepen. Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten de handhaving te intensiveren.

De regels van het verkeersbesluit voor deze vluchthaven moeten stipt worden nageleefd. Deze zijn bij schippers bekend. Borden geven de beschikbare vakken aan. Schippers die willen afmeren in de vluchthaven Gorinchem moeten zich aanmelden bij de verkeerspost Dordrecht van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat kan als eigenaar van de haven afwijken van het verkeersbesluit door meer of langere schepen toe te laten. Dat gaat dan ten koste van de beschikbare ruimte in de aangewezen vakken.

Rijkswaterstaat gaat de komende tijd extra handhaven door de inzet van patrouillevaartuigen, auto- en luchtcontroles. Bel bij klachten de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 of verkeerspost Dordrecht, 0800 0236200. Alle meldingen worden geregistreerd. (EvH)

Reacties (3)
 • t duivenstein

  Er is totaal geen ligplaats en je gaat voor de lol ook niet daar overnachten. Wij zijn langer als 100 meter en ik weet niet waar je dan moet blijven. Echt weer iets voor de rijkswaterstaat om wel! Te controleren en geen oplossing voor handen heeft . Ik vind het zo’n nutteloze organisatie.

 • J.C. Renes-Ooms

  En zo is het! Het zijn dezelfde types die op het platteland boeren wegpesten omdat het wellicht stinkt. In eerste instantie is het zo leuk, lekker landelijk en dan blijken er ook mindere leuke kanten (zoals in het hele leven) aan te zitten en kan een decennia lang bestaand familiebedrijf opzouten. Hetzelfde gebeurd in het Gorinchemse. Mensen willen aan de rivier wonen. Rivier dus. Iets met water en schepen en mensen en werk, maar gaan hysterisch lopen doen over kegelschepen en wellicht een motortje wat staat te draaien. Vind je dat zo’n groot bezwaar, ga daar dan niet wonen!

 • J.C Hagens

  Noch even wachten, en de personen die na overleg met RWS hun zin niet kregen, drukken het er toch door.
  Nu vraag ik mij af of deze mensen hun tijd niet beter kunnen besteden dan het kijken in een haven
  of er mensen zijn die in overtreding zijn, zo ja heb je ook gekeken of er alternatieven waren, of is het zieltjes winnen voor je politieke partij over hardwerkende medeburgers ?
  Als je wat nuttigs wilt doen, ga dan op de rijksweg voor je deur kijken hoeveel autos er te hard rijden en wat daarvan de gevolgen zijn.
  Ik persoonlijk stel voor deze haven groter te maken en er meer schepen in te leggen, die van hun verplichte nachtrust moeten genieten.
  Het is natuurlijk ook zo dat de schepen die afmeren in Gorichem een gedeelte uit eten gaan en /of boodschappen doen, dus als ik de middenstand was, zou ik drie keer nadenken aleer ik voor bepaalde politieke partijen koos, of gaat u de ober of vakkenvuller vertellen dat ze job op de tocht staat, door u moedige optreden.
  Natuurlijk moet RWS optreden als de regels niet nageleefd worden, maar je moet je schamen als je als volwassen mens een overheidsinstantie belt en als verklikker te boek te willen staan.
  wens de verklikker toch een prettige nachtrust en dat zijn of haar geweten niet te veel knaagt aan hem of haar.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook