Staking Canal du Nord van de baan

De staingen op het Canal du Nord in Noord-Frankrijk zijn voorbij. Woensdagmiddag kwam de vaart weer op gang. ligt mogelijk nog tot woensdag 28 mei vast. Sinds maandag staken de sluiswachters voor loonsverhoging.

Aanvankelijk leek het erop dat de stakingen tot woensdag 28 mei zouden gaan duren. Volgens ASV-voorzitter Sunniva Fluitsma, die met de spits Franto in de staking lag, kwamen de schippers in opstand. ‘De Canal-du-Nordschepen hebben net al een maand achter de rug waarin het kanaal was gesloten vanwege onderhoud.
‘De schippers hier zijn niet tegen de acties op zich. Ze begrijpen dat als mensen vier jaar lang geen loonsverhoging krijgen en er bovendien steeds meer wordt geautomatiseerd, en er dus banen verdwijnen, men eventueel gebruik kan maken van het stakingsrecht. Men wil dan ook niet de sluiswachters aanspreken, maar wel de verantwoordelijke VNF. Niet duidelijk is of de stakingen voorgoed voorbij zijn.  (PN)

Staking Canal du Nord van de baan | Schuttevaer.nl

Staking Canal du Nord van de baan

De staingen op het Canal du Nord in Noord-Frankrijk zijn voorbij. Woensdagmiddag kwam de vaart weer op gang. ligt mogelijk nog tot woensdag 28 mei vast. Sinds maandag staken de sluiswachters voor loonsverhoging.

Aanvankelijk leek het erop dat de stakingen tot woensdag 28 mei zouden gaan duren. Volgens ASV-voorzitter Sunniva Fluitsma, die met de spits Franto in de staking lag, kwamen de schippers in opstand. ‘De Canal-du-Nordschepen hebben net al een maand achter de rug waarin het kanaal was gesloten vanwege onderhoud.
‘De schippers hier zijn niet tegen de acties op zich. Ze begrijpen dat als mensen vier jaar lang geen loonsverhoging krijgen en er bovendien steeds meer wordt geautomatiseerd, en er dus banen verdwijnen, men eventueel gebruik kan maken van het stakingsrecht. Men wil dan ook niet de sluiswachters aanspreken, maar wel de verantwoordelijke VNF. Niet duidelijk is of de stakingen voorgoed voorbij zijn.  (PN)