Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Waar turfvaart toe kan leiden

GRONINGEN

De scheepvaart in Groningen is zo oud als de veenkoloniƫn. Zonder het graven van kanalen was het graven van turf onmogelijk. Met het ontstaan van de waterwegen was de afvoermogelijkheid voor de turf aangebroken en daarmee werk voor de turfschippers, schippers die aan de basis zouden staan van de Groninger zeevaart.

1 / 4
Groningse coasters

Groningse coasters

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • JanPieter Janse

  Prachtig artikel.Mooi te lezen.Goede redenen om de 24e Wereld Kanalen Conferentie in Groningen te gaan bezoeken en nu al de website te lezen, http://www.worldcanalsconference2011.nl .Juist de grens overschrijdende Veenkoloniale gebieden staan centraal in deze conferentie voor publiek,waterschappers, schippers,civiele techniek,bedrijven en bewoners langs kanalen.
  Ik hoop u te zien in Groningen op de conferentie op een der activiteiten gedurende de conferentie, zoals een tentoonstelling over kanalen en varen van Scheepvaartmuseum en ANWB in de periode september 2011 en maart 2012 in Groningen stad.
  De conferentie is van 18 september 2011 tot en met 24 september 2011(postconference tour to the Bottom of the Sea).Plaats van de conferentie:Martini Plaza Groningen.
  Ik zie u daar graag,

  JanPieter Janse
  Projectleider WCC2011NL

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook