Eurlings hapt laatste bagger uit Amsterdam-Rijnkanaal

Met de voltooiing van de baggerwerkzaamheden in het Amsterdam-Rijnkanaal, heeft Rijkswaterstaat het hele vaartraject IJmuiden-Tiel weer op diepte gebracht. Op maandag 22 maart – Wereldwaterdag – verrichtte demissionair minister Camiel Eurlings de afsluitende handeling van dit baggerproject.

Eurlings hapt laatste bagger uit Amsterdam-Rijnkanaal

Door Jacques Kraaijeveld
In totaal is zo’n 900.000 kuub slib weggehaald. De laatste kuubs werden door de minister uit het water gehaald. Daaraan voorafgaand hield hij zijn toehoorders, voor het merendeel medewerkers van Rijkswaterstaat, voor: ‘Wat mij betreft blijft ons land meer investeren in transport over water. De binnenvaart is keihard nodig. We moeten de 1462 kilometer vaarweg verder verbeteren en waar mogelijk uitbreiden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer