Charterschip lek op IJsselmeer, veilig in Enkhuizen

Een lekkend charterschip met 21 opvarenden heeft zaterdagmiddag 13 april, onder begeleiding van de KNRM reddingboten Enkhuizen en Andijk, veilig de haven van Enkhuizen bereikt. Omdat de meeste van de 19 gasten een beperking had of in een rolstoel zat, besloot de kustwacht groot op te schalen. Een evacuatie was niet nodig.

Charterschip lek op IJsselmeer, veilig in Enkhuizen

Iets na twaalf uur bereikte het Kustwachtcentrum in Den Helder het bericht van een charterschip dat deze flink water maakte. Het schip bevond zich toen zes mijl noord van Enkhuizen op het IJsselmeer. De wind stond noordoost 4 met winterse buien, maar goed zicht. Het feit dat het een grote groep personen betrof, die indien nodig lastig te evacueren zou zijn, deed het kustwachtcentrum besluiten groot op te schalen en de reddingboten van Enkhuizen en Andijk direct die kant op te dirigeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Charterschip lek op IJsselmeer, veilig in Enkhuizen | Schuttevaer.nl

Charterschip lek op IJsselmeer, veilig in Enkhuizen

Een lekkend charterschip met 21 opvarenden heeft zaterdagmiddag 13 april, onder begeleiding van de KNRM reddingboten Enkhuizen en Andijk, veilig de haven van Enkhuizen bereikt. Omdat de meeste van de 19 gasten een beperking had of in een rolstoel zat, besloot de kustwacht groot op te schalen. Een evacuatie was niet nodig.

Charterschip lek op IJsselmeer, veilig in Enkhuizen

Iets na twaalf uur bereikte het Kustwachtcentrum in Den Helder het bericht van een charterschip dat deze flink water maakte. Het schip bevond zich toen zes mijl noord van Enkhuizen op het IJsselmeer. De wind stond noordoost 4 met winterse buien, maar goed zicht. Het feit dat het een grote groep personen betrof, die indien nodig lastig te evacueren zou zijn, deed het kustwachtcentrum besluiten groot op te schalen en de reddingboten van Enkhuizen en Andijk direct die kant op te dirigeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer