Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Voorwaarts Voorwaarts strijkt de zeilen

GRONINGEN

Het Groninger vlaggenschip Voorwaarts Voorwaarts, een tweemastkoftjalk uit 1899, lijdt schipbreuk. De stichting tot behoud van het schip stopt ermee. ‘Met pijn in het hart zijn we tot dit besluit gekomen’, zegt voorzitter Otto Torenbosch van de stichting tot Behoud van de Voorwaarts Voorwaarts in Dagblad van het Noorden.

1 / 1
Voorwaarts Voorwaarts strijkt de zeilen

Voorwaarts Voorwaarts strijkt de zeilen

Om het schip in de vaart te houden is veel geld nodig. Geld dat de stichting niet heeft en ook niet gaat verdienen. Voor een noodzakelijke reparatie van een lekkend luikendek en van een lekkage in de toiletgroep is 100.000 euro nodig. Met het besluit om te stoppen met de exploitatie, wil de stichting een faillissement voorkomen. Later dit jaar wordt besloten of het schip verkocht wordt. Een woordvoerder van de provincie Groningen noemt het besluit ‘bijzonder spijtig’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • M.A. Koops

    Hier heeft mijn opa met zijn broer opgevaren heb hier nog een schilder rij van zoals hij er vroeger uit zag is een heel mooi schilder rij voor de liefhebber eventueel te koop .

  • J.C Hagens

    Dit is van de zotte, je kan mij niet vertellen dat er geen enthousiaste vrijwilligers zijn die samen met shoolverlaters of mensen die omgeschoold willen worden, dit project een nieuwe boost kunnen geven, zeker in een provincie als Groningen waar de scheepsbouw hoog in het vaandel staat , natuurlijk snap ik dat hout voor een nieuwe luikenkap duur is, maar voor zo een mooie koftjalk moet een potje te vinden zijn.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook