‘Systeemvaren is echt een cadeautje’

Stijn Bruinooge (36) uit Krabbendijke is een veelzijdig man. In het dagelijks leven schipper op de Contentus, maar vrachtwagenchauffeur is ook een mogelijkheid. Hij kocht het schip dat hij als tiener al wilde hebben, de crisis leerde hem rekenen en hij koos voor een radicaal andere manier van varen.

'Toen ik als 15-jarige matroos met mijn vader in Zeeland voer, kwamen we dit schip tegen. Toen zei ik al dat ik het ooit wilde kopen.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)
'Toen ik als 15-jarige matroos met mijn vader in Zeeland voer, kwamen we dit schip tegen. Toen zei ik al dat ik het ooit wilde kopen.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer