Maritime Innovation Platform

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #9: elektrische aluminium veerponten

De vierde genomineerde voor de Schuttevaer Award 2024 wordt gekozen door de lezers van Schuttevaer. De 11 kanshebbers worden de komende dagen aan u voorgesteld. Vandaag kanshebber #9: Elektrische aluminium veerponten van Holland Shipyards Group.

Drie van de vier genomineerden zijn bekend. De laatste kiest u, de lezer van Schuttevaer, uit een lijst van 11 kanshebbers. Beeld MIP

In alles zijn deze elektrische veerponten zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is gekozen voor aluminium als lichtgewicht materiaal, een catamaran ontwerp om golfweerstand te reduceren (minder boeggolven) en geen energie te verliezen aan het corrigeren van stabiliteit en ze zijn relatief lang wat ook positief is voor het minimaliseren van golfweerstand. De ponten verlagen operationele kosten, zijn emissievrij en dragen daarmee bij aan verminderen van luchtvervuiling en waterverontreiniging. Daarnaast zijn ze erg stil, wat ten goede komt aan zowel passagiers als het milieu. Ook is er voor gekozen om de schepen niet van conservering te voorzien, dit allemaal om het gewicht tot een minimum te reduceren.

De elektrische aluminium veerpont pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere, schonere maritieme operaties.

Deze tekst komt uit de pitch van Holland Shipyards Group.

Wie maken er kans?

De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. Drie van de vier genomineerden zijn al bekend. Bekijk alle genomineerden en kanshebbers hier.

Maritime Innovation Platform

Drie van de vier genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn al bekend. De lezers van Schuttevaer bepalen wie de vierde nominatie wordt. De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. De stembussen gaan dinsdag 12 maart open.

Het Maritime Innovation Platform is 4 april maart in het Energiehuis in Dordrecht. Daar staan de innovaties van maritiem Nederland in de schijnwerpers. Op het evenement wordt door het publiek de winnaar van de Schuttevaer Award gekozen. Wilt u erbij zijn en bepalen wie de Schuttevaer Award mee naar huis neemt? Aanmelden kan hier.

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #9: elektrische aluminium veerponten | Schuttevaer.nl
Maritime Innovation Platform

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #9: elektrische aluminium veerponten

De vierde genomineerde voor de Schuttevaer Award 2024 wordt gekozen door de lezers van Schuttevaer. De 11 kanshebbers worden de komende dagen aan u voorgesteld. Vandaag kanshebber #9: Elektrische aluminium veerponten van Holland Shipyards Group.

Drie van de vier genomineerden zijn bekend. De laatste kiest u, de lezer van Schuttevaer, uit een lijst van 11 kanshebbers. Beeld MIP

In alles zijn deze elektrische veerponten zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is gekozen voor aluminium als lichtgewicht materiaal, een catamaran ontwerp om golfweerstand te reduceren (minder boeggolven) en geen energie te verliezen aan het corrigeren van stabiliteit en ze zijn relatief lang wat ook positief is voor het minimaliseren van golfweerstand. De ponten verlagen operationele kosten, zijn emissievrij en dragen daarmee bij aan verminderen van luchtvervuiling en waterverontreiniging. Daarnaast zijn ze erg stil, wat ten goede komt aan zowel passagiers als het milieu. Ook is er voor gekozen om de schepen niet van conservering te voorzien, dit allemaal om het gewicht tot een minimum te reduceren.

De elektrische aluminium veerpont pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere, schonere maritieme operaties.

Deze tekst komt uit de pitch van Holland Shipyards Group.

Wie maken er kans?

De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. Drie van de vier genomineerden zijn al bekend. Bekijk alle genomineerden en kanshebbers hier.

Maritime Innovation Platform

Drie van de vier genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn al bekend. De lezers van Schuttevaer bepalen wie de vierde nominatie wordt. De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. De stembussen gaan dinsdag 12 maart open.

Het Maritime Innovation Platform is 4 april maart in het Energiehuis in Dordrecht. Daar staan de innovaties van maritiem Nederland in de schijnwerpers. Op het evenement wordt door het publiek de winnaar van de Schuttevaer Award gekozen. Wilt u erbij zijn en bepalen wie de Schuttevaer Award mee naar huis neemt? Aanmelden kan hier.