Column

Zware Kees: nieuwe brandstofboeren

Wanneer we geluk hebben liggen we een nachtje over, comfortabel geankerd op de Yangtze River, nabij Nantong. Kan ik na weken eens een boerennacht maken. Het vaarschema was zo druk dat langer dan vijf uur slaap op één nacht lang geleden is. Op tijd te kooi dus, ik wel. Het voltallige zwarte koor echter staat aan dek en in de machinekamer, want er moet worden gebunkerd. En in China is dat niet altijd zonder problemen. Afijn, ik hoor het morgen wel.

Op Chinese bunkerboten neemt men het niet zo nauw. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: nieuwe brandstofboeren | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: nieuwe brandstofboeren

Wanneer we geluk hebben liggen we een nachtje over, comfortabel geankerd op de Yangtze River, nabij Nantong. Kan ik na weken eens een boerennacht maken. Het vaarschema was zo druk dat langer dan vijf uur slaap op één nacht lang geleden is. Op tijd te kooi dus, ik wel. Het voltallige zwarte koor echter staat aan dek en in de machinekamer, want er moet worden gebunkerd. En in China is dat niet altijd zonder problemen. Afijn, ik hoor het morgen wel.

Op Chinese bunkerboten neemt men het niet zo nauw. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer