Aanvallen

Maersk vaart voorlopig niet via Rode Zee

De Deense containerrederij Maersk pauzeert de doorvoer van containerschepen in de Rode Zee, meldt het bedrijf aan persbureau Reuters. Het gaat om de doorvoer vanuit de zuidelijke zeestraat, die een belangrijke doorvoerroute is voor schepen richting Europa.

Maersk
De Deense containerrederij Maersk pauzeert de doorvoer van containerschepen in de Rode Zee. Foto Wikimedia
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Donderdag werd een Maersk-schip aangevallen met een raket toen het voor de kust van Jemen voer. De Houthi’s zeiden het schip te hebben aangevallen toen de bemanning niet reageerde op een waarschuwing van de Jemenitische rebellenbeweging.

Maersk vaart voorlopig niet via Rode Zee | Schuttevaer.nl
Aanvallen

Maersk vaart voorlopig niet via Rode Zee

De Deense containerrederij Maersk pauzeert de doorvoer van containerschepen in de Rode Zee, meldt het bedrijf aan persbureau Reuters. Het gaat om de doorvoer vanuit de zuidelijke zeestraat, die een belangrijke doorvoerroute is voor schepen richting Europa.

Maersk
De Deense containerrederij Maersk pauzeert de doorvoer van containerschepen in de Rode Zee. Foto Wikimedia
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Donderdag werd een Maersk-schip aangevallen met een raket toen het voor de kust van Jemen voer. De Houthi’s zeiden het schip te hebben aangevallen toen de bemanning niet reageerde op een waarschuwing van de Jemenitische rebellenbeweging.