gijzelingssituatie

Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen eist direct einde stremming sluizen

Het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV) eist onmiddellijke opheffing van de scheepvaartblokkades. De staking met bijhorende blokkades aan de sluizen en bruggen op de Vlaamse waterwegen duurt nu al vier dagen. Vier dagen met zeer beperkt en zwaar verstoord vrachtverkeer via het water. ‘Dat is een ramp’, klinkt het bij het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen. ‘De schade op zowel economisch als menselijk vlak is niet meer te overzien, dus dit kan geen dag langer duren. Genoeg is genoeg’, beklemtoont Philippe Govers, directeur van het KBV.

Staking sluis Genk
De rij schepen nog voor de bocht in het Albertkanaal aan de oostkant van de sluis in Genk. Foto Bjorn Hendriks.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen eist direct einde stremming sluizen | Schuttevaer.nl
gijzelingssituatie

Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen eist direct einde stremming sluizen

Het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV) eist onmiddellijke opheffing van de scheepvaartblokkades. De staking met bijhorende blokkades aan de sluizen en bruggen op de Vlaamse waterwegen duurt nu al vier dagen. Vier dagen met zeer beperkt en zwaar verstoord vrachtverkeer via het water. ‘Dat is een ramp’, klinkt het bij het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen. ‘De schade op zowel economisch als menselijk vlak is niet meer te overzien, dus dit kan geen dag langer duren. Genoeg is genoeg’, beklemtoont Philippe Govers, directeur van het KBV.

Staking sluis Genk
De rij schepen nog voor de bocht in het Albertkanaal aan de oostkant van de sluis in Genk. Foto Bjorn Hendriks.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer