Aanlanding

Rechter: NVWA hoeft niet strenger te controleren op overbevissing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hoeft niet strenger te controleren hoeveel vis in Nederland aan land wordt gebracht. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag beslist in een zaak die was aangespannen door een vereniging van kleinschalige vissers en milieuorganisatie ClientEarth, die vinden dat de NVWA tekortschiet bij het controleren op overbevissing.

Ter illustratie: kotters in de haven van Lauwersoog. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rechter: NVWA hoeft niet strenger te controleren op overbevissing | Schuttevaer.nl
Aanlanding

Rechter: NVWA hoeft niet strenger te controleren op overbevissing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hoeft niet strenger te controleren hoeveel vis in Nederland aan land wordt gebracht. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag beslist in een zaak die was aangespannen door een vereniging van kleinschalige vissers en milieuorganisatie ClientEarth, die vinden dat de NVWA tekortschiet bij het controleren op overbevissing.

Ter illustratie: kotters in de haven van Lauwersoog. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer