Langer dan gepland

Moeizame berging binnenvaartschip in Emden

Het Duitse binnenvaartschip Sabine, dat 5 oktober tijdens het laden van split in Emden plooide en zonk, is gelicht en aan boord van het halfafzinkbare zware-ladingschip BHV Innovation gelegd. Het schip zou aanvankelijk donderdag op weg gaan naar Denemarken om te worden gesloopt maar de verzekeraar is weer op zoek naar een (andere) sloperij. Het wrak is door BVT Chartering and Logistics uit Bremerhaven gelicht met behulp van luchtzakken. De berging heeft dagen langer geduurd dan gepland.

Sabine
De Sabine bij het ‘invaren’ van de BHV Innovation. Dat half afzinkbare schip brengt het geborgen vrachtschip naar een sloper in Denemarken. Foto NPorts

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Moeizame berging binnenvaartschip in Emden | Schuttevaer.nl
Langer dan gepland

Moeizame berging binnenvaartschip in Emden

Het Duitse binnenvaartschip Sabine, dat 5 oktober tijdens het laden van split in Emden plooide en zonk, is gelicht en aan boord van het halfafzinkbare zware-ladingschip BHV Innovation gelegd. Het schip zou aanvankelijk donderdag op weg gaan naar Denemarken om te worden gesloopt maar de verzekeraar is weer op zoek naar een (andere) sloperij. Het wrak is door BVT Chartering and Logistics uit Bremerhaven gelicht met behulp van luchtzakken. De berging heeft dagen langer geduurd dan gepland.

Sabine
De Sabine bij het ‘invaren’ van de BHV Innovation. Dat half afzinkbare schip brengt het geborgen vrachtschip naar een sloper in Denemarken. Foto NPorts

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer