Eerbetoon

MSC Poolster als eerbetoon MSC Marja gedoopt

Combined Cargo Terminals (CCT) in Moerdijk heeft het binnenvaartcontainerschip MSC Poolster omgedoopt tot de MSC Marja, als eerbetoon aan Marja Lippe. Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven en is in 2020 op 62-jarige leeftijd overleden.

Marja Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven
Marja Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven. foto CCT/ Luc Smits

Ook de duwboot Enya krijgt een nieuwe naam en wordt MSC Dirk, als eerbetoon aan Dirk Lippe, Marja’s echtgenoot die acht jaar voor zijn vrouw op 56-jarige leeftijd overleed en evenmin een vreemde is in de haven. ‘Zo zullen Marja en Dirk altijd samen varen tussen hun favoriete havens, Antwerpen en Rotterdam’, vertelt CEO Luc Smits van CCT. ‘Deze mensen zijn mij erg dierbaar. Zo heeft Marja mij geholpen met de start van CCT. Op deze manier wil ik respect tonen aan de mensen die de Rotterdamse haven hebben gemaakt tot wat zij nu is.’

Overspoeld met reacties

Smits zette het nieuws van de naamsverandering vorige week op zijn LinkedIn en is overspoeld met reacties en foto’s van mensen die het schip zagen varen. ‘Zo kreeg ik een bericht van een mij onbekende kraanmeester uit Antwerpen met een foto van het schip in Antwerpen en hij vertelde hoe mooi hij het gebaar vond.’

CCT heeft de MSC Poolster overgekocht van de familie Borms die het schip heeft laten bouwen en met pensioen gaat na jaren te hebben gevaren voor MSC tussen Rotterdam naar Antwerpen.

Lees ook:

West-Brabant corridor maakt binnenvaart betrouwbaarder

Marine gaat twee nieuwe fregatten naar vrouwen vernoemen

MSC Poolster als eerbetoon MSC Marja gedoopt | Schuttevaer.nl
Eerbetoon

MSC Poolster als eerbetoon MSC Marja gedoopt

Combined Cargo Terminals (CCT) in Moerdijk heeft het binnenvaartcontainerschip MSC Poolster omgedoopt tot de MSC Marja, als eerbetoon aan Marja Lippe. Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven en is in 2020 op 62-jarige leeftijd overleden.

Marja Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven
Marja Lippe was een bekend gezicht in de Rotterdamse haven. foto CCT/ Luc Smits

Ook de duwboot Enya krijgt een nieuwe naam en wordt MSC Dirk, als eerbetoon aan Dirk Lippe, Marja’s echtgenoot die acht jaar voor zijn vrouw op 56-jarige leeftijd overleed en evenmin een vreemde is in de haven. ‘Zo zullen Marja en Dirk altijd samen varen tussen hun favoriete havens, Antwerpen en Rotterdam’, vertelt CEO Luc Smits van CCT. ‘Deze mensen zijn mij erg dierbaar. Zo heeft Marja mij geholpen met de start van CCT. Op deze manier wil ik respect tonen aan de mensen die de Rotterdamse haven hebben gemaakt tot wat zij nu is.’

Overspoeld met reacties

Smits zette het nieuws van de naamsverandering vorige week op zijn LinkedIn en is overspoeld met reacties en foto’s van mensen die het schip zagen varen. ‘Zo kreeg ik een bericht van een mij onbekende kraanmeester uit Antwerpen met een foto van het schip in Antwerpen en hij vertelde hoe mooi hij het gebaar vond.’

CCT heeft de MSC Poolster overgekocht van de familie Borms die het schip heeft laten bouwen en met pensioen gaat na jaren te hebben gevaren voor MSC tussen Rotterdam naar Antwerpen.

Lees ook:

West-Brabant corridor maakt binnenvaart betrouwbaarder

Marine gaat twee nieuwe fregatten naar vrouwen vernoemen