waterpeil daalt

Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

De afvoer in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier, die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

Laag water in de Maas bij Borgharen. Door neerslagtekort daalt het grondwaterpeil en de afvoer van de Maas. Waterschap Limburg verbiedt vanaf vrijdag besproeien van land met water uit beken en sloten. ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel | Schuttevaer.nl
waterpeil daalt

Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

De afvoer in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier, die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

Laag water in de Maas bij Borgharen. Door neerslagtekort daalt het grondwaterpeil en de afvoer van de Maas. Waterschap Limburg verbiedt vanaf vrijdag besproeien van land met water uit beken en sloten. ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer