Analyse

Heeft Duitsland binnenkort geen kolen meer door lage waterstanden?

Het ziet er naar uit dat het ook de komende twee weken droog en zonnig weer blijft. Dat bekent voorlopig geen verhoging van de waterstanden op de Rijn. En dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de Duitse elektriciteitsproductie, die sinds de stop op Russisch gas vooral steunt op steenkool. Kolen die voor meer dan de helft worden aangevoerd door Nederlandse binnenvaartschepen en die nu minder lading mee kunnen nemen door het lage water. ABN Amro waarschuwt voor een verergering van de energiecrisis.

Door de lage waterstanden op de rivieren kan de Duitse energiecrisis verergeren, denkt ABN Amro.
Door de lage waterstanden op de rivieren kan de Duitse energiecrisis verergeren, denkt ABN Amro. ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Heeft Duitsland binnenkort geen kolen meer door lage waterstanden? | Schuttevaer.nl
Analyse

Heeft Duitsland binnenkort geen kolen meer door lage waterstanden?

Het ziet er naar uit dat het ook de komende twee weken droog en zonnig weer blijft. Dat bekent voorlopig geen verhoging van de waterstanden op de Rijn. En dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de Duitse elektriciteitsproductie, die sinds de stop op Russisch gas vooral steunt op steenkool. Kolen die voor meer dan de helft worden aangevoerd door Nederlandse binnenvaartschepen en die nu minder lading mee kunnen nemen door het lage water. ABN Amro waarschuwt voor een verergering van de energiecrisis.

Door de lage waterstanden op de rivieren kan de Duitse energiecrisis verergeren, denkt ABN Amro.
Door de lage waterstanden op de rivieren kan de Duitse energiecrisis verergeren, denkt ABN Amro. ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer