Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Thecla Bodewes Shipyards krijgt bestelling voor vier droge ladingschepen

KAMPEN

Thecla Bodewes Shipyards in Kampen heeft opdracht gekregen voor de bouw van vier zeegaande droge-ladingschepen van 7000 dwt voor de Nederlandse rederij Vertom in Rhoon.

1 / 1
TBSY LABRAX 7000 render 1

TBSY LABRAX 7000 render 1

De schepen (118,60 x 14,30 meter) krijgen een dieselelektrische aandrijving en een geoptimaliseerde rompvorm voor een laag brandstofverbruik en groot laadvermogen.

De feestelijke kiellegging had vrijdag 29 oktober plaats. ‘We zijn er trots op dat we van Vertom het vertrouwen hebben gekregen voor deze spannende projecten’, sprak CEO Thecla Bodewes. ‘Deze order laat zien dat Thecla Bodewes Shipyards zich stevig heeft gevestigd als een goede keuze voor het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van zulke innovatieve schepen.’

Bodewes hoopt dat de vier schepen het begin zijn van een langere samenwerking. ‘We kijken uit naar het opbouwen van een langdurig partnerschap met Vertom bij de ontwikkeling van deze en andere spannende projecten.’

De schepen worden gebouwd op de scheepswerf van Thecla Bodewes in Kampen, in samenwerking met Nederlandse partijen. De opleveringen zijn gepland voor 2022 en 2023.

Lees ook:

Van Oord vond geen Europese gegadigde voor bouw megaschip

Future Proof Shipping bouwt nog twee containerschepen op waterstof

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook