Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Opmerkelijk: bergstaatje San Marino opent scheepsregister

SAN MARINO

San Marino heeft geen meter kustlijn. Ook zijn er voor zover bekend geen scheepseigenaren in San Marino die schepen nu noodgedwongen elders in de wereld hebben moeten registreren. Toch begint het bergstaatje in het noordoosten van Italië een eigen scheepsregister. De internationale maritieme vakbond ITF stelt vraagtekens.

1 / 3
BOO2134 Vlag van San Marino (Beeld Wikimedia Commons)

BOO2134 Vlag van San Marino (Beeld Wikimedia Commons)

Het San Marino Ship Register (SMSR) maakte in juli wereldkundig dat het land (33.000 inwoners) zich in maritieme zaken gaat begeven. Sinds 29 juli kunnen scheepseigenaren zich via een website melden voor registratie onder de vlag van het land. ‘Het nieuw opgerichte SMSR verricht haar diensten als de exclusieve partner van de Maritime Authority van de republiek van San Marino’, schrijft de organisatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook