Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Meer ernstige scheepsongevallen in 2020

ROTTERDAM

Het aantal ernstige scheepsongevallen op Nederlandse wateren is vorig jaar gestegen naar 175. Dat zijn er 15 meer dan in 2019. Het totale aantal incidenten daalde echter van 1279 naar 1243. Ook het aantal dodelijke slachtoffers was lager dan in 2019. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

1 / 1
In 2021 lijken er opnieuw veel aanvaringen te zijn met bruggen, waaronder de Fonejachtbrug in Garyp. (Foto VOF Noordernieuws)

In 2021 lijken er opnieuw veel aanvaringen te zijn met bruggen, waaronder de Fonejachtbrug in Garyp. (Foto VOF Noordernieuws)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • J.Teunisse

    Klopt Wim 52. Op de weg gaat het ook lekker. Mensen worden dood gereden. Daders rijden door .

  • wim52

    Wordt misschien tijd om eens wat meer aandacht te schenken aan ongevallen/ incidenten van de beroepsvaart. Er gaat haast geen dag meer voorbij of er ligt een stuurhuis in het water of op de achterroef. Als dat niet het geval is heeft men wel getracht om andere infrastructuur te beschadigen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook