Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Column EOC: Let op risico’s bij inhuren personeel

ZWIJNDRECHT

De verantwoordelijkheden van een werkgever zijn groot. Zeker bij het in dienst nemen van bemanning – vooral van buiten de EU en via een tussenpersoon – is extra zorgvuldigheid nodig. Als beroepsvaarder heeft u in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering (P&I). Daarmee is de wettelijke aansprakelijkheid gedekt als er iets gebeurt, voor derden en dus ook voor de bemanning.

1 / 1
Gert Schols, manager claims EOC

Gert Schols, manager claims EOC

Tenminste, alleen in de basis. Want doordat er een arbeidscontract is afgesloten met het personeel, heeft de werkgever automatisch meer risico en verantwoordelijkheden. Deze aanvullende aansprakelijkheid die voortvloeit uit het arbeidscontract wordt niet in de standaard dekking meegenomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(EOC)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook