Column EOC: Let op risico’s bij inhuren personeel

De verantwoordelijkheden van een werkgever zijn groot. Zeker bij het in dienst nemen van bemanning – vooral van buiten de EU en via een tussenpersoon – is extra zorgvuldigheid nodig. Als beroepsvaarder heeft u in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering (P&I). Daarmee is de wettelijke aansprakelijkheid gedekt als er iets gebeurt, voor derden en dus ook voor de bemanning.

Gert Schols, manager claims EOC
Gert Schols, manager claims EOC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Column EOC: Let op risico’s bij inhuren personeel | Schuttevaer.nl

Column EOC: Let op risico’s bij inhuren personeel

De verantwoordelijkheden van een werkgever zijn groot. Zeker bij het in dienst nemen van bemanning – vooral van buiten de EU en via een tussenpersoon – is extra zorgvuldigheid nodig. Als beroepsvaarder heeft u in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering (P&I). Daarmee is de wettelijke aansprakelijkheid gedekt als er iets gebeurt, voor derden en dus ook voor de bemanning.

Gert Schols, manager claims EOC
Gert Schols, manager claims EOC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer