Corona hakte er fors in bij Nederlandse maakindustrie

De Nederlandse maritieme maakindustrie heeft in 2020 flink te lijden gehad onder de Coronacrisis. In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald. Alleen de superjachtbouw deed het goed, waar zelfs een verdubbeling ten opzichte van 2019 is op te tekenen. De totale omzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie daalde met 9,5 procent ten opzichte van 2019 tot 7,0 miljard euro.

In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald.
In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Corona hakte er fors in bij Nederlandse maakindustrie | Schuttevaer.nl

Corona hakte er fors in bij Nederlandse maakindustrie

De Nederlandse maritieme maakindustrie heeft in 2020 flink te lijden gehad onder de Coronacrisis. In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald. Alleen de superjachtbouw deed het goed, waar zelfs een verdubbeling ten opzichte van 2019 is op te tekenen. De totale omzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie daalde met 9,5 procent ten opzichte van 2019 tot 7,0 miljard euro.

In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald.
In alle maritieme segmenten is de orderintake drastisch gedaald

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer