Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederlandse schipper mogelijk vervolgd voor vrijheidsberoving

GROSSWALLSTADT (MAIN)

Een Nederlandse schipper dreigt in Duitsland te worden vervolgd voor vrijheidsberoving nadat hij vrijdag twee beambten van de Wasserschutzpolizei meer dan een uur tegen hun wil vasthield.

1 / 1
Patrouilleboot van de Wasserschutzpolizei in Beieren (Foto WSP)

Patrouilleboot van de Wasserschutzpolizei in Beieren (Foto WSP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • azolla

  Oorzaak de onschendbaarheid van disfunctionerende ambtenaren die nooit ter verantwoording worden gesteld, niet alleen in de scheepvaart.

 • rienkabrahamse

  Voor elke 4 duitse schepen is er 1 Wsp beambte. Dat zal eerst eens moeten veranderen, veel te veel onzinnige controles. Voor de coronaperiode werden we gemiddeld 1 keer per maand gecontroleerd, nooit een boete gehad, dat slaat helemaal nergens op. In Belgiƫ en Frankrijk ontstaat nu ook een controle beleid. Het lijkt me daarom goed om het afgelopen jaar eens te evalueren, is het vaker fout gegaan omdat er minder is gecontroleerd? Elke schipper kan er verhalen over vertellen, het hele wsp systeem kost ontzettend veel en grotendeels overbodig.

 • Bikkel

  Vrijheidsberoving?Ze hebben toch een boot waar ze weer op terug kunnen stappen?Het wordt steeds gevaarlijker voor een binnenschipper,de polizei stap zelf aan boord en zeggen dat ze er niet meer af kunnen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook