Superjacht Galina van Feadship past net op Oude Rijn

Het nieuwste superjacht Galina van Feadship is zaterdag 23 januari van de werf op Kaageiland naar de Noordzee  gevaren. Het 71-meter lange superjacht maakt een proefvaart op de Noordzee. De reis door de smalle wateren bij Alphen aan den Rijn en over de Gouwe trok veel bekijks.

Het ruim 71-meter lange jacht van Feadship is onderweg vanuit de werf op Kaageiland richting Rotterdam voor een proefvaart op de Noordzee. (Foto: MediaTV)
Het ruim 71-meter lange jacht van Feadship is onderweg vanuit de werf op Kaageiland richting Rotterdam voor een proefvaart op de Noordzee. (Foto: MediaTV)

Het was passen en meten en het vereiste grote stuurmanskunst van de bemanning van de duwboot Pieter van der Wees uit Dordrecht.
De brug bij de Gouwesluis.

GOUDA – Zaterdagmiddag 23 januari voer een gigantisch jacht door de Alphense wateren, zo ook aan de Nieuwe Gouwe O.Z in Gouda. Het ruim 71-meter lange jacht van Feadship is onderweg vanuit de werf op Kaageiland richting Rotterdam voor een proefvaart op de Noordzee. (Foto AS Media)