Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Greenpeaceschip met zwerfkeien gestopt in Rostock

ROSTOCK

De Duitse autoriteiten hebben het actieschip Esperanza van Greenpeace vorige week belet om uit te varen. De bemanning zou van plan zijn geweest vanuit Rostock zwerfkeien te gaan storten.

1 / 1
Greenpeace stort zwerfkeien tijdens een eerdere actie op de Noordzee (Foto Greenpeace)

Greenpeace stort zwerfkeien tijdens een eerdere actie op de Noordzee (Foto Greenpeace)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • hennya

  Verdorie, ik moet nu toch gaan oppassen, want ik ben daar ook lid van. En dat is strafbaar. Maar gauw opzeggen dan dat lidmaatschap . Ik dacht dat ze goed bezig waren, tegen overbevissing en zo. Ze zullen toch wel die vissers laten weten dat ze keien leggen? Je moet het zien als een wildpark onder water, waar niet gejaagd mag worden om uitsterven van vissoorten te voorkomen.

 • JanKees

  Criminelen zijn het. Laten ze eerst een zeilschip of een schip op waterstof aanschaffen, in plaats van zelf de beol te vervuilen met dit ouwe lijk. En dan met rotsblokken de visserij in gevaar brengen, shame!

 • Guus Bakker

  Dat is geen criminele organisatie maar een organisatie die pal staat voor ons milieu en voor behoud van onze natuur. Allerlei autoriteiten en bedrijven interesseert dat niet en hebben financiële en wellicht privé prioriteiten

 • Seuter

  Inderdaad, de term ‘criminele organisatie’ past goed bij Greenpeace.
  En dat betreft allerlei acties, niet alleen dit.
  Als er een vissersschip omkiepert en/of zinkt door zulke stenen, met doden tot gevolg, dan moeten ze minstens aangeklaagd worden voor dood door aanmerkelijke schuld.
  ’t Zijn trouwens ook een stelletje milieuvervuilers om met zo’n oud barrel voor onzinnige dingen een hoop uitstoot te veroorzaken.

 • Niek van Hoek

  Ongelofelijk die die kriminele organisatie nog steeds z,n gang kan gaan

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook