Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Tarwe gaat via binnenvaart vanaf oude suikerfabriek Zevenbergen land in

Zevenbergen

Er komt weer lading voor de binnenvaart uit Zevenbergen. Sinds een jaar wordt er vanuit de voormalige suikerfabriek tarwe van plaatselijke boeren verladen, voornamelijk 500 tonspartijen. Het afgelopen jaar zijn een tiental schepen voor de wal geweest.

1 / 1
Barend Labee op de laadwal van de oude suikerfabriek van Zevenbergen. 'Ik kom uit een schippersfamilie, dus vandaar dat het nog steeds een zwak bij me heeft.' (Foto Heere Heeresma jr.)

Barend Labee op de laadwal van de oude suikerfabriek van Zevenbergen. 'Ik kom uit een schippersfamilie, dus vandaar dat het nog steeds een zwak bij me heeft.' (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • deamer

  Koninklijke BLN-Schuttevaer afdeling De Amer heeft samen met Labee en Baru gestreden voor een hogere nieuwe brug in de Roode-Vaart er zou namelijk een nieuwe brug in komen van max. 4.50 meter hoog. Wij hebben dit gezamenlijk kunnen verkomen. Nu komt er een brug met een hoogte van 7.20 omdat er nog altijd voldoende transport mogelijkheden zijn in de Roode Vaart van en naar Zevenbergen.

 • elzinga

  idd goed nieuws. er is genoeg water, maar weinig kennis aan de wal over vervoer over water.

 • j.hagens

  Prachtig, dat dit vervoer weer per Schip gaat, dit is de meest natuurlijke en voor de Hand liggende Weg.
  Het is niet altijd zo dat vervoer per As of Spoor over kortere afstanden goedkoper is, zie in Merksem bij Paniflowers, daar gaat 2 maal per week een Schip van rond 500 tot 750 ton weg naar diverse Nederlandse bestemmingen.
  Deze Mensen en opdrachtgevers moeten we koesteren, het is er meestal gezellig en niet zo gehaast.

 • rienkabrahamse

  Mooi stuk geworden buurman. Eindelijk weer een opsteker voor het kleinere schip. Dit soort initiatieven zou overal onderzocht moeten worden. Dit vervoer is ook jaren per auto gegaan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook