[UPDATE] Vissers doen aangifte tegen Greenpeace na rotsblokken-actie

Vissers hebben aangifte gedaan tegen milieuorganisatie Greenpeace, nadat die rotsblokken in zee bij de Doggersbank gooiden. De actievoerders wilden zo overbevissing tegengaan. De rotsblokactie van Greenpeace werd eerder al door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) als gevaarlijk bestempeld.

Greenpeace Groot Brittannië plaatst natuurstenen op enkele locaties bij de Doggersbank, waardoor 47 vierkante mijl van het beschermde gebied wordt afgesloten voor de visserij.
TGreenpeace Groot Brittannië plaatst natuurstenen op enkele locaties bij de Doggersbank, waardoor 47 vierkante mijl van het beschermde gebied wordt afgesloten voor de visserij.

Volgens belangenorganisatie VisNed is de actie verboden en brengt het vissers en hun kotters in gevaar.

Greenpeace zegt dat de getroffen plek, het Britse deel van de Doggersbank, een beschermd natuurgebied is. De sleepnetten van vissersboten zouden daar de natuur aantasten. De visserij weerspreekt dat: ‘Visserij op de Doggerbank is niet illegaal. Er lopen Brusselse procedures om gebieden te beschermen, Greenpeace moet hier net als iedereen op wachten,’ aldus VisNed.

De actie is gevaarlijk voor viskotters. ‘De netten kunnen blijven haken, waardoor de boten kunnen kapseizen,’ liet het ministerie eerder al weten. Zo raakt bemanning mogelijk gewond. Greenpeace zegt de exacte locatie van de keien te hebben doorgegeven, ‘waardoor vissers eenvoudig uit beschermd gebied kunnen blijven.’

[UPDATE] Vissers doen aangifte tegen Greenpeace na rotsblokken-actie | Schuttevaer.nl

[UPDATE] Vissers doen aangifte tegen Greenpeace na rotsblokken-actie

Vissers hebben aangifte gedaan tegen milieuorganisatie Greenpeace, nadat die rotsblokken in zee bij de Doggersbank gooiden. De actievoerders wilden zo overbevissing tegengaan. De rotsblokactie van Greenpeace werd eerder al door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) als gevaarlijk bestempeld.

Greenpeace Groot Brittannië plaatst natuurstenen op enkele locaties bij de Doggersbank, waardoor 47 vierkante mijl van het beschermde gebied wordt afgesloten voor de visserij.
TGreenpeace Groot Brittannië plaatst natuurstenen op enkele locaties bij de Doggersbank, waardoor 47 vierkante mijl van het beschermde gebied wordt afgesloten voor de visserij.

Volgens belangenorganisatie VisNed is de actie verboden en brengt het vissers en hun kotters in gevaar.

Greenpeace zegt dat de getroffen plek, het Britse deel van de Doggersbank, een beschermd natuurgebied is. De sleepnetten van vissersboten zouden daar de natuur aantasten. De visserij weerspreekt dat: ‘Visserij op de Doggerbank is niet illegaal. Er lopen Brusselse procedures om gebieden te beschermen, Greenpeace moet hier net als iedereen op wachten,’ aldus VisNed.

De actie is gevaarlijk voor viskotters. ‘De netten kunnen blijven haken, waardoor de boten kunnen kapseizen,’ liet het ministerie eerder al weten. Zo raakt bemanning mogelijk gewond. Greenpeace zegt de exacte locatie van de keien te hebben doorgegeven, ‘waardoor vissers eenvoudig uit beschermd gebied kunnen blijven.’